Liverpool 2023

LIVERPOOL 2023ALGEMEEN

Overzicht: deze landen pasten nummer voor Songfestival 2023 aan

De nationale voorrondes voor het Eurovisiesongfestival 2023 liggen achter ons. Verschillende artiesten wonnen hun preselectie met een vooraf gekozen nummer. De zege die ze kregen van het thuisfront, weerhoudt hen er niet van om toch nog kleine aanpassingen door te voeren aan de inzending. Hieronder een kort overzicht van de revamps.

Oekraïne

Het voorrondeseizoen voor 2023 werd op 17 december 2022 afgetrapt in Oekraïne met Vidbir. Een kleine vier maand later sturen de jongens van TVORCHI (foto) een licht herwerkte versie de wereld in van hun Heart Of Steel. De grootste wijziging lijkt de toevoeging van een stukje in het Oekraïens te zijn. Ook op het einde van het nummer werden enkele instrumenten toegevoegd. Dat geeft het nummer in ieder geval een krachtiger en meer opmerkelijk einde.

play

Albanië

Albanië geeft ons, net zoals Oekraïne, niet alleen een nieuwe versie maar ook een videoclip van het nummer Duje. Zoals wel vaker het geval is, zetten de Albanezen dit jaar opnieuw in op etnische en traditionele elementen in hun nummer. Al bij al zijn de aanpassingen van Duje relatief beperkt. De verschillen zitten vooral in het instrumentele gedeelte van het nummer, instrumenten die trouwens allemaal live werden gespeeld.

play

Malta

Ook de Maltese groep The Busker kondigde deze week een nieuwe versie van zijn aanstekelijke Dance (Our Own Party) aan. De verschillen zijn opnieuw miniem. “While the lyrics and song structure have remained intact, the tune has been slightly revamped and now has a crisper sound to it.“, staat te lezen op het Maltese mediaplatform lovinmalta.

play

Denemarken

Reiley, een zanger geboren op de Faeröer-eilanden, mag Denemarken vertegenwoordigen in Liverpool. De enige duidelijke wijziging die Denemarken doorvoerde is het toevoegen van vogelgeluiden aan het begin, mogelijks omdat het nummer nogal abrupt start. Opvallend: de vogelgeluiden zal je niet in onderstaande versie horen, maar wel in de nieuwe versie op Spotify. Of de tjilpende vogels worden meegenomen naar Liverpool is dus nog niet geweten.

play

Ierland

Eindigen doen we met de Ieren. Ook de jongens van Wild Youth hebben een herwerkte versie van hun We Are One gemaakt. Aan de tekst werd weinig tot niks aangepast.

play

Advertentie