Liverpool 2023

LIVERPOOL 2023

Songfestivalperiode wordt twee weken lang feest in Liverpool

Niet getreurd voor zij die geen tickets te pakken kunnen krijgen. Of door de hoge prijzen die tickets niet te pakken willen krijgen. Naar goede gewoonte zal in de gaststad van het Eurovisiesongfestival ook heel wat te beleven zijn buiten de arena waar gestreden wordt om de glazen trofee. Er is de ondertussen gekende Eurovision Village (bij Pier Head), de Euroclub (in Camp & Furnace), de EUROfansClub (in Fusion) en een nog mysterieus evenement. Naarmate we meer over deze en andere evenementen te weten komen, werken we dit artikel bij.

De Eurovision Village is allicht het bekendste evenement rond het Songfestival. Fans kunnen er ieder jaar gratis de shows op groot scherm volgen en tussen de shows door zijn er optredens. Namen zijn nu nog niet bekend. Kijkfeestjes zullen behalve daar ook doorgaan in onder andere Malmaison, Meraki, The Smuggler’s Cove, Tate en The Clubhouse. Een nog iets uitgebreidere lijst is te vinden op de site van de Liverpoolse krant Echo.

Euroclub

De Euroclub wordt telkens georganiseerd door de OGAE fanclub van het gastland. Daarvoor kunnen tickets gekocht worden door de leden van de OGAE-clubs, niet-leden zullen als ze het proberen hun ticket geannuleerd zien worden. Op 9 mei zal Linda Martin (ESF 1984 en 1992) optreden in Camp & Furnace, een dag later komt Conchita Wurst (ESF 2014) langs en op 12 mei is het de beurt aan Charlotte Nilsson/Perelli (ESF 1999 en 2008). Alle info over de programmatie en de tickets is te vinden op de officiële website.

EUROfansCLUB

De EUROfansCLUB is niet te verwarren met de Euroclub. Die eerste gaat door in Fusion met verschillende thema-avonden. Zo zal onze eigenste Kate Ryan (ESF 2006) optreden op de Euro Queens Night en komen Destiny (JESF 2015 en ESF 2020 en 2021) en Susanne Georgi (ESF 2009) de kleine landen vertegenwoordigen op de Petitvision-avond. Andere namen voor de andere avonden zijn James Newman (ESF 2021), The Roop (ESF 2020 en 2021), Rasmussen (ESF 2018) en Katrina (ESF 1997). Ook hiervoor is alle info over de programmatie en de tickets te vinden op de officiële website.

Mysterie

Voor een evenement dat nog in mysterie gehuld is, hebben de organisatoren vrijwilligers nodig die niet bang zijn om gefilmd te worden. Ervaring met optreden en acteren is niet vereist, enthousiasme en beschikbaar zijn op 1 mei is genoeg. Zowel groepen als individuen zijn welkom. Waarvoor dit alles zal dienen is nog niet geweten. Meer info volgt op de digitale platformen van Culture Liverpool.

Advertentie