Malmö 2024

MALMO 2024

Alcazar verzorgt gastoptreden tijdens finale Songfestival 2024

Naast verschillende oud-winnaars die een eerbetoon aan ABBA zullen brengen, staat ook de Zweedse popgroep Alcazar morgen op het podium tijdens de finale van het 68e Eurovisiesongfestival.

Vrijdagmiddag werd aangekondigd dat Alcazar als interval act zal optreden. De band is niet meer bij elkaar, maar keert terug voor het Songfestival.

Hierdoor staan ze ondanks verschillende eerdere pogingen toch op het Songfestivalpodium. Alcazar nam al vijf maal deel aan Melodifestivalen, de Zweedse preselectie, maar wist de voorronde nooit te winnen.

‘Feestelijke sfeer’

Alcazar zal optreden tussen de deelnemende landen en het bekendmaken van de resultaten. Producent Per Blankens licht toe: ‘Als er iemand is die de feestelijke sfeer kan creëren die we willen creëren in de Malmö Arena om het 50-jarig jubileum van Waterloo te vieren, dan is het Alcazar. Daarom zijn we zo blij dat we een leuke manier hebben gevonden om hen erbij te betrekken, zodat ze zich voor een avond ons kunnen herenigen.’

Bekend in België en Nederland

De band is ook bekend in Belgie en Nederland en scoorde eerder ook hits in beide landen. In België behaalden ze vier maal de Vlaamse Ultatop 50. Het nummer Cyring at the Discotheque wist het best te scoren: het behaalde de tweede positie.

play

Andere gastoptredens

Eerder werden op vrijdagmiddag ook al oud-winnaars Charlotte Perrelli, Carola en Conchita Würst aangekondigd. Zij verzorgen een ABBA tribute. Ook Loreen treedt op tijdens de finale.

Oud-winnaars brengen ABBA eerbetoon tijdens finale Songfestival 2024

Advertentie