Malmö 2024

MALMO 2024

AVROTROS kloeg twee maal bij EBU over ‘gespannen, onveilige sfeer’

Het Eurovisiesongfestival van 2024 is achter de rug, maar nog lang niet alles blijkt gezegd. Artiesten kloegen al over de sfeer achter de schermen, EBU reageerde al op de kritiek van omroepen en ook de Nederlandse omroep AVROTROS blijkt twee keer officieel geklaagd te hebben bij EBU. Dat bevestigde de omroep zelf aan NU.nl.

AVROTROS heeft op vrijdag 10 mei, een dag voor de finale, officieel en schriftelijk bij EBU geklaagd over de gespannen, zelfs onveilige sfeer achter de schermen. Een dag daarvoor had de Nederlandse omroep dat al een keer mondeling gedaan, maar met die klachten is niks gedaan. Details over wat bijvoorbeeld leidde tot die sfeer, wilde AVROTROS niet vertellen. (lees verder onder de tweet)

De Nederlandse deelneemster van het Songfestival 2022 in Turijn, S10, vertelt aan RTL Boulevard dat ook zij het moeilijk heeft gehad ten tijde van haar deelname. Ook haar grenzen werden niet gerespecteerd door Songfestivalmedewerkers, zo zegt ze. (lees verder onder de tweet)

Systeem tegen boegeroep

AVROTROS is het, net zoals de Portugese omroep RTP, niet eens met de beslissing van Songfestivalorganisator EBU om tijdens de shows technologie in te zetten die boegeroep in de zaal moest verdoezelen, zoals tijdens de Israëlische optredens het geval was. ‘Wij vinden dat je bij een optreden van een muzikant altijd moet laten horen wat het met het publiek doet’, vertelt men. Afwachten of EBU iets doet met alle klachten en zo ja, wat dan.

Advertentie