Malmö 2024

MALMO 2024

Bambie Thug afwezig tijdens laatste generale repetitie Songfestival 2024

De Ierse Bambie Thug schitterde door afwezigheid tijdens de derde en laatste generale repetitie van het Songfestival 2024. De artiest eist tekst en uitleg over de commentaren van de Israëlische omroep over hun optreden afgelopen dinsdag, zo meldt de Ierse omroep RTÉ.

In een interview met hun eigen omroep heeft Thug het over de manier waarop de commentator van Israëlische omroep KAN Doomsday Blue introduceert voor het eigen plaatselijke publiek.

Satanische symbolen

‘Er is veel meer woede en drive in mij momenteel’, stelt de artiest, net als hun mening dat Israël niet meer zou mogen deelnemen in de finale vanavond.

De KAN-commentator sprak volgens de RTÉ onder meer over ‘het engste optreden’ van de avond, ‘satanische symbolen en voodoopoppen’ en vermeldde dat Bambie Thug graag ‘negatief spreekt over Israël’.

‘EBU neemt serieus’

In een story op Instagram geeft Thug meer duiding: ‘Er was een situatie die dringende aandacht van de EBU vergde vlak voor ik zou deelnemen aan de vlaggenparade’, zegt die, verwijzend naar de Ierse afwezigheid daarbij. ‘De EBU heeft het voorval serieus genomen en we staan in gesprek over welk antwoord hierop moet volgen.

Omwille daarvan heb ik mijn generale repetitie gemist. Het spijt me zeer voor de fans die gekomen zijn me te zien. Ik hoop jullie vanavond op het podium te zien.’

Wordt dus ook ongetwijfeld vervolgd.

Advertentie