Malmö 2024

MALMO 2024

Beelden podium Songfestival 2024 in Malmö vrijgegeven

Het Eurovisiesongfestival 2024 belooft een visueel spektakel te worden, dankzij het podium- en verlichtingsontwerp waarvan nu beelden vrijgegeven zijn door SVT, de organiserende omroep. Gedetailleerde graphics tonen een adembenemende opstelling met verplaatsbare LED-kubussen, LED-vloeren en een samenspel van licht, video en podium. Dit alles komt samen om een unieke 360-graden ervaring te creëren, waarbij het podium als een kruisvormig middelpunt in het midden van het publiek staat.

De breinen achter dit innovatieve concept zijn Florian Wieder, Production Designer, en Fredrik Stormby, Light en Screen Content Designer. Wieder is al lang geen onbekende meer in Songfestivalmiddens. Sinds 2011 ontwierp hij al maar liefst zeven keer het podium, waaronder voor de edities van 2015, 2017, 2018, 2019 en 2020. Hij ontwierp ook al de podia voor artiesten als Beyoncé, Adele, Jennifer Lopez, U2, Robbie Williams, Lady Gaga en Rammstein en voor evenementen als de MTV VMA’s. Stormby was al betrokken bij projecten als ABBA Voyage, Melodifestivalen en drie Songfestivaledities, waarvan recentst in Liverpool.

Eindeloze mogelijkheden

Ebba Adielsson, executive producer, deelde haar opwinding.

Met trots presenteren we ons visuele concept voor het Eurovisiesongfestival 2024. Dit gaat de grenzen van Eurovisie verleggen, met eindeloze mogelijkheden voor unieke expressies voor artiesten en acts. Het werk van Florian en Fredrik is simpelweg fantastisch. Ik kan niet wachten om het eindresultaat te zien!

Florian Wieder voegde toe:

Het is geweldig om weer deel uit te maken van de Eurovisiefamilie. (…) Samen met dit team streven we naar vernieuwing en een hoger niveau voor de show. Zweden staat altijd garant voor geweldige muziek en entertainment.

Fredrik Stormby benadrukte het verrassende en geüpdatete karakter van hun ontwerp.

Samen hebben we een concept ontwikkeld dat het Eurovisiesongfestival 2024 zal vernieuwen. Ik kijk ernaar uit om dit aan de wereld te tonen!

Centrale rol voor het publiek

Het podium- en lichtontwerp staat centraal in deze editie van het Songfestival, letterlijk, waarbij het publiek een nieuwe centrale rol krijgt en een visueel revolutionair concept wordt gepresenteerd. Het begint met een grootschalige installatie van video en licht boven het podium, in kruisvorm, waarbij de verlichting specifiek is ontworpen om de artiesten en hun optredens te omarmen.

Het enthousiasme en de toewijding van dit team beloven een onvergetelijke Eurovisie-ervaring in 2024, waarbij grenzen worden verlegd en het publiek een betoverende visuele reis te wachten staat. Het is nu alleen nog afwachten welke artiest wanneer op het podium zal komen te staan. De loting daarvoor volgt op 30 januari.

Advertentie