Malmö 2024

MALMO 2024MALMO 2024 INFO

Johnny Logan treedt op tijdens halve finale Songfestival 2024

Eerder deze week werd het nieuws naar buiten gebracht dat verschillende oud-deelnemers een gastoptreden zullen verzorgen tijdens één van de twee halve finales van het aankomende Eurovisiesongfestival. Donderdagavond werd daar een naam aan toegevoegd. Ook tweevoudig winnaar Johnny Logan zien we terug op het podium.

De organiserende Zweedse omroep SVT heeft aangekondigd dat de Ierse zanger een gastoptreden zal verzorgen tijdens de eerste halve finale van het Songfestival op dinsdag 7 mei.

Interval acts

Eerder werd ook bekend gemaakt dat Benjamin Ingrosso als interval act te zien zal zijn tijdens de eerste halve finale. Oud-winnaressen Charlotte Perrelli, Sertab Erener en Helena Paparizou zien we op donderdag 9 mei tijdens de tweede halve finale.

Eerste artiest met twee overwinningen

De zanger was de eerste artiest die het Songfestival twee keer wist te winnen. Na zijn overwinningen in 1980 ( What’s Another Year) en 1987 (Hold Me Now) won Johnny Logan ook nog een derde keer, dit maal als tekstschrijver van de Ierse inzending in 1992. Toen zong Linda Martin het nummer Why Me?

play

Door de overwinning van Loreen in 2023, was Logan niet meer de enige artiest die de liedjeswedstrijd meer dan één keer won. De Zweedse omroep wilt door de uitnodiging van Johnny iedereen er aan herinneren dat dit een ongelooflijke prestatie is en dat de Ier de eerste artiest was die deze eer wist te behalen.

De zanger zelf gaf al een reactie: ‘Ik ben zeer vereerd en opgewonden dat ik ben gevraagd om op 7 mei als gast op te treden op het Eurovisiesongfestival in Malmö. Zweden heeft zeven keer gewonnen, net als Ierland. Ik kijk er echt naar uit om deze keer weer als gast op het Eurovisiepodium te staan ​​en niet als deelnemer.’

Optreden in België

Johnny Logan gebruikt de eerste halve finale van het Songfestival dus als generale repetitie voor zijn aankomende optreden in België. Op woensdag 29 mei is hij namelijk één van de gastartiesten bij de Songfestivalconcerten georganiseerd door Vanessa Chinitor in Lede.

 

 

Advertentie