Malmö 2024

MALMO 2024MALMO 2024 INFO

Bekende namen voor gastoptredens tijdens halve finales Songfestival

Tijdens de halve finales van het aankomende Eurovisiesongfestival op dinsdag 7 en donderdag 9 mei zien we een aantal oud-deelnemers terugkeren op het Songfestivalpodium! Zij zullen de zogeheten interval acts verzorgen.

De Zweedse organiserende omroep maakte woensdagmiddag al enkele artiesten bekend. Vandaag werden nog enkele extra klinkende namen toegevoegd aan dat lijstje.

Eerste halve finale: Chanel, Eleni Foureira en Eric Saade

De eerste halve finale wordt afgetrapt door ex-deelnemers Chanel (Spanje 2022), Eleni Foureira (Cyprus 2018) en Eric Saade (Zweden 2011). De drie zullen hun Songfestivalnummer nog een keertje brengen, bijgestaan door maar liefst 24 dansers.

Met de keuze voor dit trio wil de Zweedse omroep SVT aantonen dat je het Songfestival niet hoofdzakelijk hoeft te winnen om succesvol te zijn. Hun deelname aan Europa’s grootste muziekfestijn legde de drie dan ook geen windeieren. Zowel de Zweedse popgod als de Zuid-Europese latina’s bouwden een mooie carrière uit na hun passage op het Eurovisiesongfestival.

play

Daarnaast mag ook Benjamin Ingrosso een gastoptreden verzorgen tijdens de eerste halve finale. De Zweedse zanger vertegenwoordigde zijn land in 2018 in Lissabon met zijn nummer Dance You Off. Hij eindigde zevende in de finale.

Volgens de officiële website van het Eurovisiesongfestival zal de zanger een supermedley ten gehore brengen. In totaal zullen er 21 mensen op het podium staan.

‘Nadat ik Zweden mocht vertegenwoordigen op het Songfestival in 2018, voelt het nu geweldig om het publiek te kunnen laten zien wie ik vandaag ben. Ik hoop dat het publiek net zoveel van deze show houden als ik.’

Tot slot nog een bekende naam in die eerste halve finale, maar dan eentje die wél wist te winnen. Meer nog, hij won zelfs twee keer. Niemand minder dan Mister Eurovision, Johnny Logan, zakt af naar Malmö om te pannen van het dak te zingen. Meer over Johnny’s acte de présence lees je in het artikel van onze redacteur Dennis.

Tweede halve finale: Charlotte Perrelli, Sertab Erener en Helena Paparizou

Ook tijdens de tweede halve finale op donderdag 9 mei wacht een spetterend optreden op ons. Drie oud-winnaressen, Charlotte Perrelli (Zweden 1999), Sertab Erener (Turkije 2003) en Helena Paparizou (Griekenland 2005) brengen een medley van meezingers.

play

En jij kan vanuit huis meezingen! Er wordt namelijk de mogelijkheid geboden om via een interactieve tv-muur deel te nemen aan de medley. Verdere informatie volgt via de officiële kanalen van het Songfestival.

Helena Paparizou kijkt er in ieder geval naar uit: ‘Ik ben meer dan blij om na zoveel jaren weer op het Songfestivalpodium te staan. Malmö, hier kom ik! Ben je klaar om met mij mee te zingen?

Advertentie