Malmö 2024

MALMO 2024

‘Organisatie Songfestival dempt boegeroep tijdens optreden Israël’

Donderdagavond vond de tweede halve finale van het 68e Eurovisiesongfestival plaats. Israël was één van de deelnemende landen tijdens deze show. Tijdens het optreden van zangeres Eden Golan is volgens lokale Zweedse media boegeroep te horen. Op tv klonk echter een luid applaus.

Volgens lokale media werd de Israëlische Songfestivalkandidate uitgejoeld en klonk er een boegeroep tijdens haar optreden.

Speciale technologie

Het Laatste Nieuws schrijft over reacties die lokale media uit Zweden delen: ‘Tijdens het optreden van Israël werden er vooraf opgenomen geluiden van het publiek afgespeeld. Het gaat om een technologie die boegeroep moet verdoezelen. De geluiden van het échte publiek werden dus weggefilterd en vervangen, omdat men erop gerekend had dat de Israëlische kandidaat uitgejoeld zou worden.’

Op X zijn verschillende beelden te zien waarop een luid boegeroep te horen is. Gezien de shows meerdere keren voor publiek worden opgevoerd, is het mogelijk dat deze beelden uit andere shows afkomstig zijn.

Bekijk hier beelden:

Israël diende al klacht in bij EBU

Er heerst al een tijdje controverse over de omstreden deelname van Israël aan het liedjesfeest in Malmö. Woensdag mocht zangeres Eden Golan haar lied Hurricane brengen in de eerste generale repetitie van de tweede halve finale. Ook hier uitten toeschouwers duidelijk hun ongenoegen door de act uit Israël te overschaduwen met boegeroep en rumoer.

Israël diende hierover een klacht in bij de EBU. De Israëlische omroep KAN heeft Songfestivalorganisator EBU en gastomroep SVT verzocht om ervoor te zorgen dat het rumoer van woensdagavond niet meer herhaald zou worden in de liveshow.

Israël dient klacht in bij EBU voor boegeroep tijdens generale repetitie

Advertentie