OGAE

OGAE

Groot Songfestivalfan? Sluit je aan bij OGAE Belgium!

Ben jij fan van het Eurovisiesongfestival? Droom je ervan de wedstrijd eens live bij te wonen? Kan je je grootste passie niet echt met anderen delen? Dan moet je je zeker aansluiten bij de enige officiële Belgische fanclub: OGAE Belgium.

Over OGAE Belgium

OGAE Belgium werd in 1991 opgericht en telt ondertussen een 400-tal leden verspreid over heel België.

Wat doet de club?

De club organiseert enkele activiteiten per jaar zoals So You Think You Can Win Eurovision, een eigen Songfestival met alles er op en er aan, net echt! Daarnaast worden ook fuiven en meet and greets met de Belgische kandidaten georganiseerd. Ook in de gaststad van het Songfestival wordt een bijeenkomst georganiseerd voor de aanwezige leden. Kortom, genoeg opportuniteiten om vrienden te maken en je passie te delen.

OGAE-wedstrijden

Jaarlijks organiseert OGAE International ook twee muziekwedstrijden met als doel de promotie van nationale populaire muziek onder alle lokale OGAE-clubs om de samenwerking binnen het netwerk te verbeteren.

  • OGAE Second Chance Contest: een videowedstrijd waarbij elke club een lied mag insturen uit de nationale preselectie dat niet geselecteerd werd om het land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.
  • OGAE Song Contest: een audiowedstrijd waarbij elke club een origineel lied mag insturen dat het afgelopen jaar werd uitgebracht en gezongen werd in één van de officiële landstalen.

Tickets

Elke club beslist zelf over hoe fantickets voor de liveshows van het Songfestival worden toegekend. Sommige clubs doen dat via een loting onder de leden. OGAE Belgium besliste echter om de actieve leden te belonen met punten. Die verdien je door deel te nemen aan de verschillende OGAE-wedstrijden. Elk lid dat stemt voor de jaarlijkse poll en de drie verschillende wedstrijden verdient telkens twintig punten. Voor de OGAE Song Contest kan elk lid vijf liedjes/video’s aanbrengen. Elk liedje/video dat aan de voorwaarden voldoet is goed voor tien punten. Ook als men een nieuw lid aanbrengt worden twintig punten verdiend. Wie deelneemt aan So You Think You Can Win Eurovision verdient eveneens twintig punten. Per jaar dat je onafgebroken lid bent, krijg je ook een punt. Wie de meeste punten haalt heeft dus meer kans om fantickets aan te kopen. Zo blijft het fair voor iedereen.

Lidgeld

Lid worden van OGAE Belgium kost slechts €15. Hiervoor krijg je uiteraard je eigen lidkaart en de mogelijkheid om vrienden te maken voor het leven! Meer info kan je vinden op de site: www.ogaebelgium.be.

Advertentie