OGAE

OGAEUNCATEGORIZED

Wie wint ‘OGAE Second Chance Contest 2020’?

De OGAE Second Chance Contest is een jaarlijkse wedstrijd die al sinds 1987 georganiseerd wordt door de OGAE-verenigingen. Het is een meer visuele wedstrijd over het internet. Elk jaar kunnen fans kiezen uit nummers die hebben deelgenomen aan een nationale finale maar niet hebben gewonnen. Meestal wordt hiervoor de nummer twee voorgesteld. België en Nederland hebben geen nationale finale dus doen hier niet aan mee, wel kunnen ze stemmen.

Zelfs in deze rare tijden blijft een herkansingsronde voor artiesten uit de nationale finales, die eigenlijk toch altijd al online werd gehouden, het waard om naar uit te kijken. Het online event wordt dit jaar in goede banen geleid door OGAE Frankrijk na de overwinning van Seemone vorig jaar met Tous Les Deux.

Verrassingen in de line-up

Het is een jaar vol verrassingen bij de geselecteerde artiesten. Waar de meeste OGAE’s kiezen voor de runner up van de nationale finale, kiezen de Zweden voor nummer drie en zo zal Anna Bergendahl voor het twee jaar op rij het land vertegenwoordigen. De club laat hiermee het populaire Bulletproof van Dotter op de plank liggen. Landen als Albanië en Finland kozen dan weer wel voor hun respectievelijke nummers twee in de nationale finale. Omdat ook in Roemenië en Israël een, soort van, nationale finale werd gehouden, mochten de leden hier ook een keuze maken. Hierdoor staan ROXEN en Eden Alene ook tussen de kandidaten.

Bijzonderheden

Niet iedereen zal deelnemen aan deze wedstrijd. Wit-Rusland doet, net als vorig jaar, niet mee. OGAE Rest Of The World kiest dit jaar voor het nummer van Senhit, Obsessed. Dit nummer werd gekozen uit nummers van landen die geen eigen OGAE hebben maar wel een nationale finale. De liedjes krijgen punten van alle leden uit de OGAE clubs en landen zonder inzending fungeren als jury.

De uitslag wordt later bekend gemaakt door OGAE Frankrijk. Bekijk hieronder de volledige lijst met deelnemers.

 1. Zweden: Anna Bergendahl – Kingdom Come
 2. Australië: Jaguar Jonze – Rabbit Hole
 3. Slovenië: Lina Kuduzovič – Man Like U
 4. Litouwen: Moniqué – Make Me Human
 5. Kroatië: Indira Levak – You Will Never Break My Heart
 6. Noorwegen: Rein Alexander – One Last Time
 7. Israël: Eden Alene – Roots
 8. Roemenië: ROXEN – Cherry Red
 9. Oekraïne: Khayat – Call for Love
 10. Italië: Elodie – Andromeda
 11. Estland: Jaagup Tuisk – Beautiful Lie
 12. OGAE ROW: Senhit – Obsessed
 13. Tsjechië: Elis Mraz & Čis T – Wanna Be Like
 14. Servië: Andrija Jo – Oč i Meduze
 15. Polen: Lake Malawi – Lucy
 16. IJsland: Dimma – Almyrkvi
 17. Denemarken: Jasmine Rose ft. RoxorLoops – Human
 18. Albanië: Elvana Gjata – Me Tana
 19. Finland: Erika Vikman – Cicciolina
 20. Armenië: Tokionine – Save Me
 21. Portugal: Bárbara Tinoco – Passe-Partout
 22. Letland: Katrīna Dimanta – Heartbeat

Advertentie