Pre-parties

PRE-PARTIES

Dit was optreden Gustaph bij ‘preparty’ in Barcelona

De pre-parties, verschillende feestjes die fans en muziekliefhebbers opwarmen voor het échte Songfestival, zijn gestart. Belgische kandidaat Gustaph liet afgelopen zaterdag het beste van zichzelf zien op de Barcelona Eurovision Party 2023. Later verschijnt onze deelnemer nog op concerten in Madrid en Amsterdam.

Gustaph stond samen met backing vocals Chantal Kashala en Monique Harcum op het podium in Barcelona. In een opvallend oranje broekpak zong onze Belgische Songfestivalkandidaat Because of You.

Bekijk hieronder zijn optreden: 

play

Gustaph zong zoals vanouds feilloos. Ook de videobeelden uit Eurosong 2023 en de officiële clip waren te zien. Die zullen dus een belangrijke rol gaan spelen tijdens het Belgische optreden op het Songfestival in Liverpool. In een reactie aan Songfestival.be blikt onze kandidaat tevreden terug op zijn tijd in Barcelona:

‘Het was heel leuk om op te treden voor de fans in Barcelona. Nadien kreeg ik veel positieve reacties op sociale media, dat is een mooie opsteker.’

Kandidaten leren kennen

Wie Gustaph volgt op Instagram, kon al zien hoe hij in Barcelona verschillende andere Songfestivaldeelnemers leerde kennen. Zo blijken de Letse jongens van Sudden Lights fan te zijn van het liedje van België. Gustaph praatte in Barcelona ook met de verzamelde pers. Dat deed hij trouwens in een modecreatie van Walter Van Beirendonck, die ook voor zijn Songfestivaloutfit zal zorgen.

Nog optredens 

De verschillende pre-parties in onder andere Spanje, Nederland, Verenigd Koninkrijk en Israël zijn niet alleen leuke opwarmertjes voor de fans. Ook de artiesten zelf steken veel op van zulke optredens. Zo krijgen ze de kans om hun nummers live te brengen voor een publiek. Gustaph zakt daarom nog af naar PrePartyES 2023 (7 en 8 april in Madrid) en naar Eurovision In Concert (15 april in Amsterdam).

Advertentie