Pre-parties

PRE-PARTIESALGEMEENMALMO 2024

Mustii op ‘Barcelona Eurovision Party’: ‘Brief Gaza is niet politiek en gaat over vrede en hoop’

Songfestival.be was afgelopen weekend present op de Barcelona Eurovision Party. Redacteurs Jasper en Sven konden Mustii kort voor zijn optreden op de preparty nog kort even spreken.

De planning in Barcelona was nogal strak en onze redacteurs kregen maar een aantal minuutjes om met onze Belgische vertegenwoordiger te spreken. Ze polsten vooral naar zijn gevoel na de soundcheck in Barcelona, hoe hij de steun in België ervaart én ook naar zijn keuze om de brief over Gaza mee te ondertekenen.

‘Voel me vrijer en beter voorbereid dan in Madrid’

Barcelona was de tweede preparty voor Mustii, na Madrid vorige week. Na zijn soundcheck voor zijn optreden in Barcelona gaf Mustii toe dat hij in Madrid wat overweldigd was. ‘Ik voel me vrijer en beter voorbereid vandaag. Madrid was overweldigend, met veel info en druk,’ aldus de Brusselaar.

‘Brief over Gaza is heel correct geschreven en gaat over vrede en hoop’

Er werd ook even teruggekomen op Mustii’s ondertekening van de brief over Gaza, die verschillende deelnemende artiesten van dit jaar ondertekend hebben. De zanger benadrukte het niet-politieke karakter van de brief. ‘De brief is niet politiek. Ik ben geen politicus en ik wil als artiest vooral een boodschap van hoop en vrede brengen’, klinkt het.

Je ziet het integrale interview hieronder. Bezoek ook onze Instagrampagina voor een kort gesprek met Mustii de avond voor zijn optreden in Barcelona.

play

Advertentie