Rewind

REWIND

Songfestival.be Rewind: 1968

In de reeks Songfestival.be Rewind reizen we kriskras doorheen 64 jaar Eurovisiesongfestivalgeschiedenis. Lees en leer bij over alle afgelopen edities, stem op jouw favorieten en bepaal mee wie volgens Songfestival.be had moeten winnen! Vandaag: 1968.

Het Songfestival in Londen

Het dertiende Songfestival werd gehouden in de Britse hoofdstad Londen. De Britse inzending, Cliff Richard met Congratulations, werd tot de favorieten gerekend. Hij moest echter het onderspit delven voor Massiel en het aanstekelijke La la la. Het was de eerste keer in de geschiedenis van het festival dat Spanje op de eerste plek eindigde. Lees hier alles over deze Songfestivaleditie.

België en Nederland. 

België werd vertegenwoordigd door zangeres Claude Lombard. Met het lied Quand tu reviendras sleepte het land een (gedeelde) zevende plek in de wacht. Lees hier meer over de Belgische (pre)selectie van dit jaar. 

Nederland werd vertegenwoordigd door zanger Ronnie Tober. Met het lied Morgen werd het land zestiende wat gelijk stond aan een gedeelde laatste plek met Finland. Lees hier meer over de Nederlandse (pre)selectie van dit jaar.

play

Advertentie