Rotterdam 2020

ROTTERDAM 2020

‘Er zijn nog hotelkamers voor Songfestival in Rotterdam’

De Nederlandse organisatie van het Eurovisiesongfestival 2020 had 3.000 hotelkamers laten blokkeren voor de EBU en deelnemende delegaties. Rotterdam had dit gedaan als onderdeel van het bidbook om te proberen het Songfestival naar Rotterdam te halen. Een deel van die kamers zal nog aangeboden worden aan het grote publiek.

Nu al worden honderden tot duizenden euro’s per nacht gevraagd voor een kamer in Rotterdam tijdens het Songfestival, afhankelijk van waar in de stad de kamer gelegen is. Roel Dusseldorp van de Rotterdamse Hotel Combinatie (RHC), een samenwerkingsverband van gerenommeerde hotels in Rotterdam en omgeving, laat nu weten dat er toch nog kamers zijn en dit aan redelijke prijzen, alleen zijn die nog niet te boeken. Van zodra duidelijk is hoeveel kamers de delegaties elk nodig hebben, kunnen hotels de kamers die overblijven beginnen verhuren. Dat zal volgens zijn verwachtingen nog voor het einde van 2019 zijn.

Mooie landendelegatie

‘Tegen marktconforme prijzen die niet veel hoger zullen zijn dan tijdens bijvoorbeeld een North Sea Jazz weekend’. Het is volgens Dusseldorp dus nog niet nodig om een kamer in Rotterdam aan topprijzen te boeken, of al buiten Rotterdam te kijken. ‘Hotels zijn nu nog in afwachting van de afname van de organisatie en proberen natuurlijk een mooie landendelegatie in huis te krijgen’, legt hij verder uit. ‘Die hoge prijzen kunnen ook bedoeld zijn om gasten niet te stimuleren om losse nachten te boeken. Uiteindelijk willen de hotels natuurlijk voor de gehele periode een optimale bezetting realiseren.’

Edwin van der Meijde, eigenaar van de hotels Pincoffs en Stroom, bevestigt dat. Hij wil zijn hotel Pincoffs liefst volledig verhuren aan een deelnemende delegatie. ‘Dan kun je het hotel echt helemaal in de sfeer van het Songfestival maken.’ Hij verwacht eveneens dat er nog hotelkamers vrij zullen komen. ‘Misschien ook die van ons wel. Het moet nog wel lukken om Pincoffs te verhuren aan een partij.’ Nog niet wanhopen dus als je nog geen hotelkamer voor mei geboekt zou hebben!

Advertentie