Rotterdam 2020

Eurovision Village
ROTTERDAM 2020

Hier moet je zijn tijdens Songfestival in Rotterdam

In Rotterdam zal tijdens de twee weken van het Songfestival heel wat te doen zijn. Er zijn uiteraard de shows, maar we geven ook graag nog mee welke evenementen daarnaast plaats zullen vinden. Dit artikel zal geüpdatet worden telkens er nieuws bekend is.

Voor het Eurovision Village zul je op Binnenrotte moeten zijn. Dat maakte de Rotterdamse cultuurwethouder Said Kasmi bekend. Dat ‘dorp’ is de verzamelplaats voor Songfestivalfans. Er zal onder andere een Eurovisie-versie van Rotterdam Zingt zijn, die gepresenteerd zal worden door Paul de Leeuw en cabaretier Richard Groenendijk. Overal in de stad zullen talentenjachten gehouden worden, onder andere op het Zuid en in theater Islemunda in IJsselmonde. Er zal zelfs een Songfestival voor dak- en thuislozen gehouden worden.

Op Binnenrotte staat een van de bekendste bouwwerken van de stad, namelijk de Markthal. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een overdekte marktplaats maar er zijn ook appartementen in het gebouw, er zijn winkels, horeca en er is een parkeergarage. Oorspronkelijk stroomde op deze plaats de Binnenrotte, een deel van de rivier Rotte. Die werd gedicht in 1871 om plaats te maken voor een spoorwegviaduct, dat gesloopt werd in 1993. Sindsdien is het een plein. Het wordt omgeven door enkele bezienswaardigheden zoals de Centrale Bibliotheek, de Blaaktoren en de Statendam.

Kritiek bij marktkramers 

Rotterdamse marktkramers zijn kritisch voor het voorstel aangezien ze hun marktlocatie zo zien verdwijnen. Daarover moeten ze zich geen zorgen maken volgens Kasmi: ‘We gaan een goed gesprek aan met de standhouders. De markt kan gewoon doorgaan, maar iedereen moet een beetje schuiven. Dat is het gevolg van het hosten van zo’n prachtig, mooi feest.’

EuroClub

De Maassilo, waar de clip voor Duncan Laurence’s Arcade opgenomen werd, zal de plaats zijn voor de EuroClub, waar dus de officiële afterparties gehouden zullen worden.

Citydressing

Doorheen de stad Rotterdam zal ook kunst te zien zijn, in alle mogelijke vormen. Daarvoor zullen Arttenders en Studio VollaersZwart zorgen. In de komende weken zal de organisatie nog meer producenten bekendmaken die voor de creatieve aankleding van de stad zullen zorgen.

Studio VollaersZwart bestaat uit het kunstenaarsduo Madje Vollaers en Pascal Zwart. Zij zullen een groot, kleurrijk lint aanbrengen op de weg van het Centraal Station tot aan Ahoy. Ze zullen ook straten en gebouwen versieren met honderden hergebruikte internationale vlaggen. Zelfs verschillende artiesten zullen aangekleed worden met stukken die gemaakt zijn van vlaggen.

Faye Ellen en Siobhan Burger van Arttenders hebben voor het Eurovisiesongfestival het concept TheGoodPlees uitgewerkt. Een mobiel extravagant podium zal op verscheidene plaatsen in de stad plaats bieden aan bijzondere optredens.

Advertentie