Rotterdam 2020

ROTTERDAM 2020

Ontdek ticketprijzen Songfestival 2020 in Rotterdam

Vanaf donderdagavond 26 maart om 20.00 uur kan je tickets bestellen voor het Songfestival in Rotterdam. De prijzen zijn niet zo hoog als in Tel Aviv, maar hoeveel kosten de tickets voor het Songfestival 2020 nu eigenlijk? Alle informatie over de prijzen en verkoopmomenten bundelen we in dit handige overzichtsartikel.

De ticketverkoop zal gaan plaatsvinden in drie rondes. De eerste ronde op 12 december 2019, de tweede is gepland op 30 januari 2020, twee dagen na de loting, en de derde en laatste lichting is voor 26 maart om 20.00. De prijzen voor de eerste lichting halve finale kaartjes zijn met de zogenaamde early bird-korting. In de tweede en derde lichting zullen alle kaartjes vijf euro duurder zijn.

Negen shows

Waar kan je nu eigenlijk allemaal tickets voor bestellen? Er is de eerste halve finale op 12 mei, de tweede halve finale op 14 mei en de grote finale op 16 mei. Per moment zijn er drie mogelijkheden: de juryshow, de familieshow en de liveshow. Voor alle drie deze momenten is het mogelijk om kaartjes te bestellen al variëren de prijzen natuurlijk wel van show tot show. Belangrijk om weten en dit wordt ook door de organisatie benadrukt: een juryshow of familieshow komen niet op tv en hebben geen ‘echte’ winnaar maar, het verloop van de show is exact hetzelfde zoals tijdens de liveshows, ook de sfeer.

Dit zijn de prijzen voor de halve finale shows (derde verkoopronde) 

 

Wanneer vinden de shows plaats?

De juryshows vinden altijd een dag voor de liveshow plaats, dit wil zeggen dat de juryshow voor de eerste halve finale zal plaatsvinden op maandag 11 mei om 21.00 uur. De familieshow, of beter de generale repetitie, is de dag zelf, dus op dinsdag 12 mei om 15.00 uur. De liveshow is op dinsdag 12 mei om 21.00 uur. Dat is ook zo voor de tweede halve finale. De juryshow op woensdag 13 mei om 21.00 uur, familieshow donderdag 14 mei om 15.00 uur en de liveshow dezelfde dag om 21.00 uur.

Dit zijn de prijzen voor de finale (derde verkoopronde)

 

Wanneer vinden de drie finaleshows plaats?

Voor de finale wordt hetzelfde principe gehanteerd als bij de halve finales. Juryshow zal plaatsvinden op vrijdag 15 mei om 21.00 uur, familieshow op zaterdagnamiddag 13.30 uur en de live finale om 21.00 uur.

Toegankelijkheid

Minister voor Basis- en voorgezetonderwijs en Media, Arie Slob, had gevraagd aan de organisatie om ook rekening te houden met mensen met een beperking. Zij zullen vanaf 12 december telefonisch kaartjes kunnen bestellen op het nummer +31202251116.

Gebruik alleen officiële kanalen

De officiële verkoopkanalen zijn voor Nederland songfestival.nl en Eurovision.tv voor de internationale fans. De organisatie raadt iedereen met klem aan alleen tickets via deze kanalen te kopen. Samen met ticketpartner Paylogic wordt er alles aan gedaan om te voorkomen dat kaarten voor woekerprijzen worden doorverkocht. Kaarten worden op naam verkocht en hier wordt,met een steekproef, op gecontroleerd bij de ingang van Ahoy. Indien de naam niet overeenkomt, wordt de toegang tot de show geweigerd. Mocht een bezoeker na aankoop van de tickets onverhoopt niet kunnen, dan kunnen de tickets veilig worden aangeboden via het officiële platform om tickets door te verkopen, Ticketswap.

Advertentie