Rotterdam 2020

ROTTERDAM 2020

Ook Nederlandse YouTube-ster Nikkie Tutorials presenteert op Songfestival

Nederlands meest bekende internetster NikkieTutorials (Nikkie de Jager) wordt online de presentatrice van het Songfestival 2020. Ze zal verslag doen van het grootste live muziekevenement ter wereld via de internationale online kanalen van het Eurovisiesongfestival. Verder neemt ze een speciale YouTube-serie op met de deelnemende artiesten, gaat ze backstage, doet ze verslag vanaf de rode loper tijdens de openingsceremonie en is ze in de twee halve finales en de finale van het Eurovisie Songfestival 2020 te zien.

Met ruim 13 miljoen abonnees op YouTube (en nog meer volgers op Instagram) is NikkieTutorials de grootste Nederlandse internetster van het moment. Haar succes reikt tot ver over de landsgrenzen: zo verzorgde Nikkie de Jager de make-up van sterren als Kim Kardashian, Jessie J en Lady Gaga. ‘Vanaf het moment dat Duncan Laurence in Tel Aviv won, had ik maar één wens: betrokken zijn bij deze Nederlandse editie van het Songfestival. Toen ik afgelopen najaar hiervoor werd benaderd was ik zo extreem vereerd. Het is daarnaast fantastisch dat Nederland het Songfestival weet te vertalen naar een sterke online aanpak en die weet te verbinden aan tv. Ik zie er echt naar uit om mij twee weken lang volledig onder te dompelen in dit unieke festival,’ zegt Nikkie de Jager in het persbericht.

Het nieuws werd bekend gemaakt via een speciale video op haar Instagramaccount, die ze met Duncan Laurence maakte.

Recent in het nieuws geweest 

Nederland, en eigenlijk ook de rest van de wereld via sociale media, was onlangs in de ban van een nieuwe YouTube-video van de wereldberoemde Nikkie Tutorials. Deze keer geen filmpje waarin ze make-up aanbrengt, maar wel een waarin ze een persoonlijke getuigenis doet. ‘Ik ben transgender.’ Die moedige getuigenis deed ze na chantage.

Advertentie