Rotterdam 2020

ROTTERDAM 2020

Opnames en repetities Songfestival 2020 uitgesteld

Zoals aangekondigd zouden er in de halve finales en de finale filmpjes worden getoond, opgenomen in Rotterdam. Hiervoor werd publiek gezocht in Nederland en gevraagd om bepaalde data vrij te houden voor repetities en opnames. Jammer genoeg heeft het coronavirus roet in het eten gegooid. Alle repetities en opnames zijn uitgesteld.

Gerber Bakker, Head of Show van het Songfestival, heeft een mail rondgestuurd naar alle uitgenodigde personen die normaal te zien hadden moeten zijn in deze filmpjes. De mail begint met het uitleggen dat de maatregelen voorlopig zijn verlengd tot 6 april en dat dus besloten is dat alle opnames en repetities zijn uitgesteld. ‘De komende dagen wordt bekeken wat de impact is van de corona-maatregelen in Nederland op de voorbereidingen van het Eurovisiesongfestival 2020. Ook zijn we afhankelijk van wat er gebeurt in alle 41 deelnemende landen die zich ook aan het voorbereiden zijn. Wij begrijpen heel goed dat iedereen hier het liefst duidelijkheid over wil krijgen. Hierover zijn we uiteraard wel in gesprek met de EBU en de gemeente Rotterdam. En dit doen we zorgvuldig’, zegt Gerben.

Voorbode?

Het coronavirus lijkt een bittere pil te gaan worden voor de organisatie van het Songfestival. Postcards kunnen niet worden gefilmd, net als andere beelden die getoond worden in de shows. Begin april worden er knopen doorgehakt maar van een ding kunnen we al zeker zijn; het worden spannende tijden voor de fans.

Advertentie