Rotterdam 2020

dj
ROTTERDAM 2020

Pieter Gabriel (15) maakt muziek voor vlaggenparade Songfestival 2020

Dat Nederland zijn dj-talent aan de wereld zou willen tonen tijdens een van de liveshows van het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam, konden we al aannemen. Verrassender is de naam die het daarvoor aangetrokken heeft. De amper vijftien jarige dj Pieter Gabriel mag de muziek maken die gespeeld zal worden tijdens de vlaggenparade aan het begin van de finale.

Dat zal hij doen met de musical director van het Songfestival 2020, Eric van Tijn. Executive Producer Sietse Bakker maakte dat deze middag bekend op het Nederlandse festival Eurosonic. ‘De Nederlandse muziekgeschiedenis wordt internationaal gevierd door de unieke mix die Pieter Gabriel en Eric van Tijn samen produceren’, legt hij uit. ‘Nederland staat wereldwijd bekend als het land met de beste dj’s en daarbij biedt het Eurovisiesongfestival jonge mensen graag de kans om hun talenten aan de wereld te tonen. Dit komt met de bijdrage van Pieter Gabriel op een unieke wijze samen tijdens de finale. Daarnaast laat de samenwerking met Eric van Tijn zien dat we als het Eurovisiesongfestival een brug weten te slaan tussen het vakmanschap van het jonge en het ervaren talent.’

Pieter Gabriel zelf zegt het volgende: ‘Dat ik mijn muziek aan miljoenen mensen kan laten horen, is nu al een hoogtepunt in mijn carrière. Ik ben er trots op dat ik op deze manier, samen met Eric, een bijdrage mag leveren aan het grootste televisie-evenement ter wereld.’

Ondanks zijn jonge leeftijd zal het niet zijn debuut op een podium zijn. Toen Pieter zeven was begon hij met draaien. Toen hij twaalf jaar was, stond hij al op het podium tijdens Amsterdam Dance Event 2016.

Beluister hieronder de in 2018 uitgebrachte debuutsingle van Pieter, samen met de Nederlandse boyband FOURCE (JESF 2017):

Advertentie