Rotterdam 2020

ROTTERDAM 2020

Songfestival 2020 zoekt vrijwilligers

Nu het Songfestival zal plaatsvinden in Nederland, krijgen we daar natuurlijk genoeg van mee. Ben jij nu iemand die al lang eens een keertje wil meewerken aan zo een grote show, dan is er meer dan goed nieuws. De organisatie is op zoek naar vrijwilligers om de delegaties tijdens hun verblijf in Rotterdam te begeleiden, al zijn er wel een paar voorwaarden waar je aan moet voldoen.

Sinds kort heeft Anja Zegwaard, zij is al een paar jaar verantwoordelijk voor Junior Songfestival bij AVROTROS en zal nu delegatiemanager zijn, een oproep gelanceerd voor vrijwilligers. Het team is op zoek naar enthousiaste mensen die de delegaties willen begeleiden gedurende de gehele periode van het Eurovisiesongfestival. Indien je je hiervoor wil aanmelden moet je wel aan een paar voorwaarden voldoen:

 • Je bent proactief, communicatief, praktisch ingesteld en je vindt het leuk om gedurende de periode dat de delegaties in Nederland zijn, ze te begeleiden en te assisteren.
 • Je spreekt naast Nederlands ook goed Engels en het is een pluspunt als je ook nog een andere vreemde taal spreekt van één van de deelnemende landen.
 • Je bent fulltime beschikbaar tussen 1 en 18 mei 2020.
 • Je kunt zelf instaan voor je reis van en naar Rotterdam gedurende het evenement of regelt zelf een verblijfplaats. Reis- en verblijfkosten worden niet vergoed.
 • Je bent bekend met de stad Rotterdam en omgeving. Je weet wat de stad te bieden heeft op gebied van openbaar vervoer, uitgaan, restaurants, cultuur etc.
 • Je bent ouder dan 20 jaar.
 • Je hebt geen nine to five mentaliteit.
 • Je gaat akkoord met de overeenkomst voor vrijwilligers.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een unieke kans om het Eurovisiesongfestival van heel dichtbij mee te maken.
 • Je ontmoet heel veel nieuwe mensen en maakt nieuwe (inter)nationale contacten.
 • Het is een unieke werkervaring op je cv.

Als dit nu echt iets voor jou is, dan moet je als de bliksem een mail sturen met je motivatie vóór 15 december 2019 via [email protected]. Laat ze weten wie je bent, waarom je aan dit evenement wilt meewerken, welke talen je spreekt en of je een voorkeur hebt voor het begeleiden van een specifiek land.

Kritiek op deze oproep

Na deze oproep zijn er veel Nederlanders die niet akkoord zijn met de manier waarop de organisatie een beroep doet op vrijwilligers. De Telegraaf en het AD stellen zich beiden de vraag of er geen mogelijkheid is om vrijwilligers net iets meer te geven dan enkel de zogenaamde food & beverage-kosten. ‘Drie weken fulltime beschikbaar zijn en niets krijgen van vergoeding of compensatie is moderne slavenarbeid’, dat zijn de reacties die ontstaan op sociale media. Danny Vormer, woordvoerder van de NPO zegt hierover het volgende: ‘Bij de Olympische Spelen in Tokio 2020 worden 80.000 vrijwilligers ingezet. En hoewel er, zoals gebruikelijk voor een rol als vrijwilliger, geen financiële vergoeding tegenover staat, voorziet de organisatie wel in kosten voor eten en drinken.’

DELEGATION HOSTS t.b.v ‘EUROVISION SONG CONTEST 2020’ De organisatie van het ‘Eurovision Song Contest’ …

Geplaatst door Anja Zegwaard op Maandag 11 november 2019

Advertentie