Rotterdam 2021

ROTTERDAM 2021

Lid delegatie Polen test positief op coronavirus in Rotterdam

De EBU meldt dat iemand uit de Poolse delegatie positief heeft getest op het coronavirus. Het land zal morgen alvast niet aanwezig zijn op de ‘turquoise’ loper, waar Songfestival.be ook bij aanwezig zal zijn.

De persoon in kwestie, van wie de identiteit niet bekend werd gemaakt, isoleert zich momenteel om verder contact te vermijden. De rest van de Poolse delegatie gaat preventief in quarantaine, in afwachting van nieuwe negatieve testresultaten. Op het moment van schrijven is het enkel bevestigd dat Polen morgen niet vertegenwoordigd zal zijn op de ‘turquoise’ loper en de openingsceremonie in Rotterdam. Het optreden van zanger RAFAŁ (foto) komt vooralsnog niet met zekerheid in het gedrang. Het is onduidelijk of in het geval van een positieve test repetitiebeelden of het op voorhand opgenomen optreden zou worden gebruikt, gesteld dat daardoor een live optreden tijdens de halve finale niet mogelijk is.

Eerder deze week werd de zangeres van de Oekraïense zangeres Go_A vervangen tijdens de tweede repetitie, omdat ze mogelijk besmet was. Dat bleek evenwel vals alarm te zijn. Tot hiertoe is enkel zeker dat Australië zal deelnemen via het live on tape-optreden dat elke delegatie verplicht moest maken en insturen naar de organisatie.

Hooverphonic is onze Songfestivalkandidaat van 2021. Ontdek dankzij alle verhalen in ons boek ’65 jaar België op het Songfestival’ hoe het de andere deelnemers is vergaan. Koop het via deze link.

Advertentie