Rotterdam 2021

ROTTERDAM 2021

OUTtv Music Award 2021 gaat naar Destiny uit Malta

Volgens de kijkers van de Europese lifestyle tv-zender OUTtv gaat Malta dit jaar het Songfestival winnen, dat blijkt uit de jaarlijkse verkiezing die de zender hield onder haar publiek.

Ook werd de mening van een vakjury gevraagd, bestaande onder anderen uit voormalige deelnemers als Axel Hirsoux (ESF 2014), Ronnie Tober (ESF 1965), Krista Siegfrids (ESF 2013) en Stefania, die dit jaar deelneemt namens Griekenland. Uit de gecombineerde resultaten van de vakjury en het OUTtv-publiek kwam het eensluidend oordeel dat de Maltese Destiny met haar nummer, Je me cassede onbetwiste winnares is met meer dan vijfentwintig procent van de publieksstemmen en een overtuigende jury-uitslag.

Hoog aantal stemmen

Frankrijk eindigde op de tweede plaats,  Zwitserland werd derde en Litouwen op de vierde plaats. Griekenland eindigde op de vijfde positie bij de jury en Cyprus was dan weer vijfde bij het publiek. Dit jaar deden meer dan 7.500 OUTtv kijkers mee aan deze stemming.

Maltese Destiny in de wolken met award

Winnares Destiny reageert verheugd op haar overwinning en is duidelijk geraakt dat ze de steun van de LGBTI-community ontvangt, waarmee ze zich sterk verbonden voelt. In het OUTtv-programma Rotterdam Calling bedankt ze iedereen voor hun steun. ‘Jullie steun betekent veel voor me en brengt vreugde aan de mensen die mijn deelname aan het Songfestival steunen’, aldus de jonge zangeres.

Hooverphonic is onze Songfestivalkandidaat van 2021. Ontdek dankzij alle verhalen in ons boek ‘65 jaar België op het Songfestival‘ hoe het de andere deelnemers is vergaan. Koop het via deze link.

Advertentie