Stockholm 2016

STOCKHOLM 2016

’41 landen in Stockholm’

Op dit moment nemen al zeker 41 delegaties deel aan het volgende songfestival in Zweden. Dat heeft Jon Ola Sand, de Executive Supervisor van het Eurovisiesongfestival, gezegd op de internationale conferentie Host City 2015.

De opvallende uitspraken van Sand gingen al snel viraal op de sociale media. Zelfs het officiële account van het songfestival verspreidde het nieuws.

Velen vragen zich af om welk twee landen het gaat. Er zijn momenteel namelijk maar 39 officiële bevestigingen van deelnemende omroepen. Portugal neemt niet deel in 2016, maar hun plekje gaat naar Oekraïne. Verder blijft het afwachten wat Servië en Bulgarije volgend jaar van plan zijn. Toch gaat de meeste aandacht naar de opvallendste nieuwkomer van vorig jaar; Australië. Het land zou éénmalig deelnemen aan het songfestival, maar ze nemen nu zelfs al deel aan het komende Junior Eurovisiesongfestival.

Jon Ola Sand benadrukte dat er ‘op dit moment’ 41 toezeggingen zijn, dat aantal kan dus nog oplopen. Het record qua deelnemende landen staat op 43. De EBU maakt de officiële deelnemerslijst zeer binnenkort bekend.

Advertentie