Stockholm 2016

STOCKHOLM 2016

Achtste ‘Eurovision in Concert’ gaat door op 9 april 2016

De Melkweg in Amsterdam wordt voor de achtste keer het decor van Eurovision in Concert, de grootste preview party van het songfestival.

Het concert gaat volgend jaar door op 9 april 2016, traditioneel tijdens de paasvakantie. Tickets zijn vanaf maandag 4 januari beschikbaar via de officiële website, ze kosten 35 euro.

In 2009 startte het initiatief Eurovision in Concert en intussen is het uitgegroeid tot de ultieme opwarmer voor het echte werk. Vorig jaar wisten de organisatoren vierentwintig van de veertig deelnemers te strikken voor een tripje naar de Nederlandse hoofdstad. Zo tekenden onder andere winnaar Måns Zelmerlöw en Servische lieveling Bojana Stamenov present.

De organisatie stelt zich elk jaar tot doel meer deelnemers aan te trekken en dat is uiteraard ook nu weer het geval. Tijdens het event krijgen de artiesten de kans om hun lied live te vertolken voor een enthousiast publiek. Voorafgaand aan hun optredens is er ook een uitgebreid persmoment waarbij Sietse Bakker, de Event Supervisor van de EBU, alle deelnemers officieel welkom heet.

Bekijk hieronder een compilatie van de meest recente editie.

https://www.youtube.com/watch?v=yFXsRi0L7sg

Advertentie