Armenië

ARMENIESTOCKHOLM 2016

Armeense inzending ‘LoveWave’ voorgesteld

Armenië heeft een inzending voor het komende songfestival. De ultramoderne videoclip van LoveWave, het lied waarmee zangeres Iveta Mukuchyan haar land zal vertegenwoordigen, staat sinds vandaag online!

LoveWave werd gecomponeerd door het Armeense duo Lilith Navasardyan en Levon Nsvasardyan. De tekst komt van Stephanie Crutchfield en Iveta Mukuchyan zelf en gaat over Iveta’s innerlijke strijd en persoonlijke emoties. ‘Ik wilde zingen over gevoelens die we allemaal ervaren en waar iedereen naar verlangt. Het gaat over een gevoel dat creëert en afbreekt, sterker maar ook zwakker maakt. Het is een onvoorspelbaar lied geworden, een beetje zoals een oceaan met de kracht van een golf. Liefde is immers een gevoel dat het waard is om voor te vechten’, aldus Mukuchyan. Het lied combineert een moderne sound met traditionele Armeense invloeden.

De videoclip ontstond dankzij een samenwerking tussen AMPTV en het Duitse Black Sheep Communications. Het werd zowel in Duitsland als Armenië gedraaid. In de videoclip zie je naast Mukuchyan ook het Zweedse topmodel Ben Dahlhaus.

play

Mukuchyan was één van de eerste artiesten die werd aangekondigd voor het Eurovisiesongfestival in Stockholm. In oktober al kwam de Armeense delegatie met haar naam naar buiten. Ze zal op 10 mei aantreden in de eerste halve finale.

Advertentie