Stockholm 2016

STOCKHOLM 2016

‘China neemt niet deel volgend jaar’

Nu Australië onverwachts toch weer mag deelnemen aan het komende songfestival worden de geruchten alleen maar hardnekkiger dat ook China zal deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. Sietse Bakker laat via Facebook weten dat er niks klopt van die indianenverhalen.

Volgend jaar een Chinese delegatie op het songfestival? Gaat de show evolueren naar een Worldvision? Na de aankondiging van de Australische deelname voor 2016 is dat volgens sommigen de volgende stap. De speculaties vonden al snel hun weg naar de sociale media.

Sietse Bakker, de Event Supervisor van het Eurovisiesongfestival, gebruikt nu diezelfde sociale mediakanalen om de geruchten de kop in te drukken. ‘China neemt volgend jaar niet deel! Passie voor het festival is goed en discussie is fijn, maar blijf rustig’, stuurt de Nederlander de wereld in.

Het is wel zo dat er wel degelijk Chinese interesse is in het Eurovisiesongfestival. Zo zakte in 2015 een delegatie van de Chinese televisiezender Hunan TV af naar Wenen om de mogelijkheden af te tasten, ze hadden zelfs gesprekken met de EBU.

 

Advertentie