Roemenië

ROEMENIESTOCKHOLM 2016

Dit zijn de twaalf kandidaten in Roemenië

De Roemeense omroep TVR heeft op een persconferentie de twaalf artiesten bekendgemaakt die het op vrijdag 4 en zondag 6 maart tegen elkaar opnemen in de nationale finale.

Selecția Națională wordt dit jaar op twee avonden gehouden. Op vrijdag 4 maart treden alle deelnemers aan met hun nummers. De helft stoot door naar de finale, twee dagen later. Vier van de zes worden aangeduid door een vakjury, de andere twee door het publiek. In de finale bepalen enkel de Roemeense kijkers het eindoordeel.

Bij het deelnemersveld is de bekendste naam ongetwijfeld die van Mihai Traistariu (foto), over wie we al berichtten. Hij heeft met zijn song Paradisio, waarvan de videoclip na enkele dagen al van YouTube werd gehaald na vernietigende commentaren, de nationale finale dus gehaald. De zanger nam exact tien jaar geleden deel aan het songfestival in Athene, en werd er vierde met Tornero. Britse songfestivalfans kennen misschien de naam van Hayley Evetts nog: in 2002 werd ze vijfde in de lokale versie van talentenjacht Idool. Ze viert dit jaar haar veertigste verjaardag, op de dag van de halve finale van de Roemeense selectie.

Het deelnemersveld, op alfabetische volgorde:

#ArtiestNummer
1Alexandra SiposSuperhuman
2Andra OlteanuNai Nai
3Doru Todoruț ft. Irina BaianțThe Voice
4Dream WalkersLet It Shine
5FlorenaBehind the Shadows
6Hayley EvettsBrand New day
7Irina PopaLasă-mă, eu te las
8JukeboxCome On Everybody
9Mihai BăjinaruNever Too Late
10Mihai TrăistariuParaidisio
11Ovidiu AntonMoment of Silence
12Vanotek ft. The Code & GeorgianI'm Coming Home

De twaalf gelukkigen schuiven vanavond aan in het Roemeense televisieprogramma Prim-Plan, zodat de kijkers al kennis kunnen maken met hen en hun nummers. Die staan overigens allemaal al op het YouTube-kanaal van omroep TVR in de studioversies.

Advertentie