Litouwen

LITOUWENSTOCKHOLM 2016

Donny Montell opnieuw naar het songfestival

Donny Montell mag opnieuw naar het songfestival voor Litouwen, deze keer met het nummer I’ve been Waiting for This Night.

Na een ellenlange reeks voorrondes werd vanavond dan eindelijk de finalist van Litouwen gekozen. Zowel vakjury als publiek waren duidelijk, Donny Montell kreeg van beide de maximale score.

Donny Montell vertegenwoordigde Litouwen al op het Eurovisiesongfestival van 2012. Hij werd toen 14e met het lied Love Is Blind. En blind was hij, want hij droeg een blinddoek op het podium. Dit jaar mag hij die prestatie proberen evenaren en, als het aan de Litouwers ligt, verbeteren.

Montell is al de zevende artiest die terugkeert naar het songfestivalpodium, een absoluut record in de geschiedenis. Naast Litouwen worden ook Malta, Montenegro, (VJR) Macedonië, Bosnië & Herzegovina, IJsland en Bulgarije door oudgedienden vertegenwoordigd.

I’ve been Waiting for This Night:

play

Vorig jaar haalde Litouwen nog de finale met het nummer This Time, gezongen door Monika en Vaidas. Ze strandden op een 18e plaats. Dit jaar mag Donny het proberen waar te maken vanuit de eerste helft van de tweede halve finale, op donderdag 12 mei.

Advertentie