NEDERLANDSTOCKHOLM 2016

Officieel: Douwe Bob vertegenwoordigt Nederland

De Nederlandse singer-songwriter Douwe Bob gaat Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2016. Dat beweerde alvast het Nederlandse Metro, en enkele dagen later, op 22 september werd het nieuws bevestigd.

Zowel de omroep AVROTROS als het management van Douwe Bob hielden echter de lippen nog steeds stijf op elkaar, al werd wel bekend gemaakt dat er al verkennende gesprekken waren geweest tussen Bob en de omroep. Die waren er ook met O’G3NE, de meidengroep van Lisa, Amy & Shelley, die Nederland vertegenwoordigden op het Junior Eurovisiesongfestival 2007 én die vorig jaar de Nederlandse versie van The Voice wonnen. Zij werden dus niet gekozen.

De AVROTROS bevestigde de deelname van Douwe Bob uiteindelijk op 22 september. De zanger zal met een uptemponummer naar Stockholm afreizen, dat al af is. Dat lied wordt echter pas in februari bekend gemaakt.

De 22-jarige Douwe Bob Posthuma verwierf bekendheid bij onze noorderburen door het winnen van de eerste editie van de talentenjacht De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Begin dit jaar scoorde hij nog een hit in eigen land, in duet met ex-songfestivaldeelneemster Anouk:

play

 

Nederland werd dit jaar vertegenwoordigd door zangeres Trijntje Oosterhuis. Met Walk Along bleef ze echter steken in de eerste halve finale.

Advertentie