Algemeen

ALGEMEENSTOCKHOLM 2016

Feestlocaties songfestival Stockholm bekend

De Zweedse openbare omroep SVT heeft de locaties bekendgemaakt waar gedurende de songfestivalperiode gefeest zal worden.

SVT bracht samen met het stadsbestuur van Stockholm het nieuws dat het stadhuis de openingsceremonie zal huisvesten. Het stadhuis is een van de herkenningspunten van de skyline van de Zweedse hoofdstad. Ook in 2000, toen het songfestival voor het laatst plaatsvond in Stockholm, was het stadhuis ook de plaats waar de delegaties officieel werden verwelkomd.

Zoals elk jaar is er opnieuw een EuroClub waar artiesten, delegaties, pers en fans elkaar ontmoeten. Die krijgt dit jaar een hele speciale locatie, namelijk een nog te bouwen constructie aan de waterkant vlak voor het koninklijk paleis. De Eurovision Village, de officiële plek voor fans van het songfestival, wordt opgebouwd in de koninklijke tuin. Alle locaties liggen op wandelafstand van elkaar om het de fans zo aangenaam mogelijk te maken.

EuroClub Stockholm

‘De keuze voor het stadhuis voor de openingsceremonie en de koninklijke tuin zijn uitstekend, maar de locatie voor de EuroClub is echt wel uniek. Het is een van Stockholms mooiste plekken, vlakbij het water en pal voor het koninklijk paleis. Dat gaat voor magie zorgen’, aldus Christer Björkman, de producer van het songfestival.

Op maandag 25 januari 2016 zijn alle ogen voor het eerst gericht op Stockholm. Dan raakt bekend welk land in welke halve finale moet aantreden en geeft Wenen officieel de fakkel door aan Stockholm.

Advertentie