Stockholm 2016

STOCKHOLM 2016

Loting halve finales op 25 januari

Volgende maand gaat de loting door waarbij de deelnemende delegaties te weten komen in welke halve finale ze zullen optreden.

In welke halve finale én in welke starthelft komt onze Belgische kandidaat voor 2016 de eerste keer aan bod? We komen het maandag 25 januari te weten tijdens een loting die live zal te volgen zijn. De organisatie maakt dan ook bekend welke landen van de Big 5 (en het gastland) in de eerste of de tweede halve finale zullen stemmen. De Israëlische delegatie hoeft niet meer in spanning af te wachten. Omdat de eerste halve finale op een speciale feestdag valt, mogen zij in de tweede halve finale aantreden. Het naamkaartje van Australië zal voor de eerste keer uit de pot komen, zij moeten in 2016 namelijk wel langs de halve finale passeren. Later in 2016 komen we exact te weten hoe de startvolgorde er zal uitzien.

Deze loting is een belangrijke gebeurtenis, want het deelnemersveld per halve finale kan soms een grote invloed hebben op de uiteindelijke einduitslag. Op dezelfde dag zal vorige gaststad Wenen de “sleutels van het songfestival” overhandigen aan opvolger Stockholm.

Advertentie