Oostenrijk

OOSTENRIJKSTOCKHOLM 2016

Oostenrijk geeft liedjes van tien finalisten vrij

De ÖRF, de Oostenrijkse openbare omroep, heeft de namen en songtitels van de tien finalisten voor Wer Singt Für Österreich? bekendgemaakt.

Dit jaar wilt Oostenrijk opnieuw scoren op het songfestival. The Makemakes (foto) scoorden in Wenen vorig jaar geen enkel punt voor het gastland. Dat was nooit eerder vertoond. Daarom werd muzikant en producer Eberhard Forcher erbij betrokken. Hij selecteerde negen van de tien finalisten. Alle tien kunnen ze beluisterd worden op de website van de ÖRF.

  1. AzRaH – The One
  2. Bella Wagner – Weapons Down
  3. ELLY – I’ll Be Around (Bounce)
  4. Farina Miss & Céline Roscheck – Sky Is the Limit
  5. Lia – Runaway
  6. LiZZA – Psycho
  7. Orry Jackson – Pieces in a Puzzle
  8. Sankil Jones – One More Sound
  9. Vincent Bueno – All We Need Is That Love
  10. ZOË – Loin d’ici

Zangeres ZOË was vorig jaar ook van de partij. Ze eindigde toen derde in de nationale finale.

De tiende plek in de finale ging naar de winnaar van een wildcardwedstrijd die via Facebook werd opgezet. Zo hadden 37 kandidaten zich aangemeld, vijf bleven over. De fans konden 24 uur lang stemmen op hun favorieten via Facebook. Diegene met de meeste likes mocht naar de finale. Zangeres Sara Koell had de stemming gewonnen, maar er zou fraude mee gemoeid zijn en dus mag AzRaH zich opmaken voor de Oostenrijkse finale.

De finale vindt op vrijdag 12 februari 2016 om 20.15 uur plaats. Andi Knoll en Alice Tumler verzorgen de presentatie. Tumler was een van de drie presentatrices op het songfestival in Wenen.

Advertentie