Stockholm 2016

STOCKHOLM 2016

Oekraïne wint vertrouwen bij bookmakers

Nu alle halve finalisten gerepeteerd hebben, zijn de bookmakers ook aan de slag gegaan om hun quoteringen aan te passen. Er is goed nieuws voor onze Laura Tesoro.

odds finalSergey Lazarev uit Rusland blijft favoriet om het 61ste songfestival te winnen. Hij wordt op de voet gevolgd door Amir uit Frankrijk die zich ontpopt heeft als fanfavoriet. Dami Im uit Australië, die nochtans een prima repetitie afleverde, moet een plaatsje inleveren en staat vierde. Ook Frans uit Zweden heeft enkele plaatsen moeten inleveren. Waar hij een tijdje geleden nog steevast op de tweede plaats pronkte, moet hij zich voorlopig tevreden stellen met de vijfde plaats.

Jamala uit Oekraïne is voor de bookmakers de halve finalist die veel indruk naliet. Met het gevoelige 1944 stijgt ze van de achtste naar de derde plaats. De overige landen in de top 10 zijn Malta, Armenië, Italië, Servië en Bulgarije.

In de eerste halve finale is Rusland uiteraard de topfavoriet, gevolgd door Armenië en Malta. Vooral Tsjechië heeft een uitstekende indruk nagelaten op de bookmakers. Gabriela Gunčíková stijgt van de achtste naar de vierde plaats en lijkt voor het eerst in de geschiedenis een finaleplek te zullen scoren. Ook Douwe Bob uit Nederland doet het goed: hij stijgt van zeven naar vijf. Samra uit Azerbeidzjan heeft nog werk aan de winkel. Haar mindere vocale prestaties resulteren in verlies van vertrouwen bij de bookies: van vier naar zeven. Ook Kroatië kon niet overtuigen en zakt van vijf naar acht. Hongarije en IJsland zouden de negende en tiende plaats bekleden. Opvallend is dat Jüri Pootsmann uit Estland het volgens de bookmakers net niet zou halen volgende dinsdag. Ook Argo uit Griekenland zou de finale niet bereiken. Het zou de eerste keer zijn dat de Grieken de finale niet zouden halen.

Oekraïne zou de tweede halve finale met gemak winnen, voor Australië, Bulgarije en Servië. Ook Letland, Polen en Litouwen zouden de finale halen, net als Israël. Hovi Star heeft stond een tijdje buiten de top 10 geparkeerd, intussen is hij al zesde. Ook België zou er volgende week zaterdag bij moeten zijn volgens de gokkantoren. Laura Tesoro staat negende en bij sommige bookmakers is onze landgenote na haar puike prestatie van donderdag zelfs opgeklommen tot de zesde plaats.

Advertentie