Roemenië

ROEMENIESTOCKHOLM 2016

Roemenië kent zes finalisten

Vanavond vindt de eerste van twee belangrijke avonden plaats in Roemenië. In de halve finale treden de twaalf intern geselecteerde kandidaten tegen elkaar aan.

De Roemeense songfestivalfinale, Selecția Națională, vindt dit jaar plaats over twee avonden. Vanavond stoot de helft door naar de finale, nu zondagavond. Vier van de zes finalisten worden geselecteerd door een vakjury, de overige twee mogen de Roemeense kijkers bepalen. Ook in deze voorronde treedt een ex-songfestivaldeelnemer aan: Mihai Trăistariu (foto), die tien jaar geleden vierde werd op het songfestival in Athene met Tornero, waagt opnieuw zijn kans met Paradisio.

Het deelnemersveld, op startvolgorde:

#ArtiestNummerJuryPubliekQ
1Doru Toduruț ft. Irina BaianțThe VoiceQ (852)Q
2Andra OlteanuNai nai
3Dream WalkersLet It ShineQ (47)Q
4Irina PopaLetting Go
5JukeboxCome On Everybody
6Mihai BăjinaruNever Too Late
7Vanotek ft. The Code & GeorgianI'm Coming HomeQ (984)Q
8MihaiParadisioQ (33)Q
9FlorenaBehind the ShadowsQ (44)Q
10Gașca de acasăTu ești povestea
11Ovidiu AntonMoment of SilenceQ (54)Q
12XandraSuperhuman

Beide uitzendingen gaan rechtstreeks op antenne vanuit de stad Baia Mare. Cornel Ilie, Ioana Voicu en Ioana Anuța–Jo praten de avonden aan elkaar. De omroep TVR zendt de shows uit op het eerste net TVR1, en ook op TVR HD en satellietzender TVRi.

Afspraak vanaf 21.30 uur vanavond op de drie bovenvermelde zenders. Die kunnen allen online bekeken worden, door te klikken op de zendernamen. Rond 01.00 uur is het finaleveld bekend.

Advertentie