San Marino

SAN MARINOSTOCKHOLM 2016

San Marino met Turkse zanger naar Stockholm

Vorige week kwamen we te weten dat San Marino haar lied klaar heeft voor het songfestival. Vandaag worden meer details bekendgemaakt. Blijkt nu dat Serhat voor de ministaat zal deelnemen, hij is een Turkse zanger.

Vandaag om 11 uur werd de San Marinese inzending wereldkundig gemaakt tijdens een persconferentie. Geruchten deden de ronde dat de inzending dit keer een internationaal karakter zal hebben. Zowel de songschrijver als de artiest zouden uit het buitenland komen, vermoedelijk Griekenland en Rusland. Ook bij het Junior Eurovisiesongfestival nam San Marino deel met een Russisch zangeresje, Kamilla Ismailova.

Uiteindelijk kiest de delegatie van San Marino dus voor een Turkse zanger om hen te vertegenwoordigen. Het nummer waarmee Serhat naar Stockholm trekt, is nog niet bekend gemaakt. De man is 51 en vrij bekend in Turkije. Hij is er zanger, presentator en producer

Eén van zijn recentste hits is Je m’adore waarmee hij in heel wat Europese landen de hitlijsten haalde.

play

 

Vorig jaar ging San Marino er voor de vijfde keer in zes pogingen uit in de halve finales. Anita Simoncini en Michele Perniola eindigden met Chain of Lights pas voorlaatste in de tweede halve finale in Wenen.

 

 

Advertentie