Stockholm 2016

STOCKHOLM 2016

Songfestival 2016: maak kennis met de Belgische vakjury

Leen Demaré, Jo Lemaire, Tom Helsen, Axel Hirsoux en Aurélie Van Rompay zetelen dit jaar in de Belgische vakjury en delen voor ons land de helft van de punten uit.

De organisatie achter het songfestival maakte via Eurovision.tv bekend wie per land deel uitmaakt van de vijfkoppige vakjury. Zanger en voorzitter van dienst Tom Helsen was al jurylid tijdens Eurosong 2016, Axel Hirsoux onze vertegenwoordiger in 2014 én één van onze experten, Jo Lemaire een gevierde zangeres, Leen Demaré horen we als radiohost bij Joe FM en vroeger vooral bij Donna en Aurélie Van Rompay is een nieuw talent en had recent een hit met Meisje met de parel. Een mogelijke kandidate voor 2018?

Songfestivalzangeres Marga Bult zit in de vakjury voor Nederland. Bult krijgt er gezelschap van zangeres Jennie Lena, producer Holger Schewdt, zanger en stemcoach Setske Mostaert en Ruud de wild, een radiohost.

Zoals gewoonlijk duiken in de vakjury heel wat ex-deelnemers op of kandidaten die deelnamen aan de nationale voorronde van hun land. Zo zien we dat onder meer Bojana Stamenov, TEO, Katí Wolf, Molly Sterling, Xuso Jones, Electric Nana, Maverick, Wiktoria en Anton Ewald punten mogen uitdelen.

Dit jaar zullen de jurypunten en de punten van het stemmende publiek apart meetellen. In de finale kennen we eerst die van de jury, dan die van het publiek. Dit om de spanning op te bouwen.

Advertentie