Stockholm 2016 repetities

STOCKHOLM 2016 REPETITIESSTOCKHOLM 2016

1e repetitie Laura Tesoro: Puike eerste prestatie

Vandaag om 15.40 uur startte de eerste repetitie van België, als allerlaatste land van de twee halve finales. Onze kandidate Laura Tesoro stond voor het eerst op het songfestivalpodium in de Globen Arena, geflankeerd door haar dansers en backing vocals.

Laura wordt bijgestaan door vier mensen die met haar op het podium staan. Alle vier doen ze zowel aan zang als dans, wat uniek is in dit songfestivaljaar. Het vijftal komt op met doeken met de kleuren van de Belgische vlag in de handen, en werkt vervolgens bij het eerste optreden al succesvol een gelikte choreografie af, al is het nu al duidelijk dat Laura zelf zich vocaal nog in bedwang houdt om zich vandaag vooral te focussen op de bewegingen. We hebben echter geen enkele valse noot gehoord, wat een hele verbetering is ten opzichte van Eurosong. Ook bij het tweede en derde optreden van België dat we in het perscentrum te zien kregen, bleven zij en haar team overeind.

De podiumsetting staat in schril contrast met die van de meeste andere landen: waar nagenoeg alle delegaties dit jaar naar blauw grijpen als overwegende kleur, wordt het Belgische optreden opgeleukt door een podiumachtergrond met gele en oranje bollen en horizontale lijnen op de achterste LED-schermen. De vier dansers staan per twee op een platform met Laura in het midden. Naar het einde toe begeeft onze jonge spring-in-‘t-veld zich naar het zijpodiumpje, waar ze in de laatste noten wordt bijgestaan door haar dansers en zangers. Laura kan voldoende aimabel overkomen en de camera’s bespelen om een blijvende indruk na te laten op de kijkers, waarbij ze wordt geholpen door fraai camerawerk dat vliegende en langere shots afwisselt met vloeiende draaibewegingen die het geheel een extra dimensie geven qua dynamiek.

Bovenstaande in combinatie met de gunstige laatste startplaats die we hebben gekregen van de SVT, lijkt ervoor te zorgen dat een finaleplek allesbehalve compleet onmogelijk is. Het moge duidelijk zijn dat de VRT en de Vlaamse ploeg achter het songfestival dit jaar een beter doordacht concept hadden, wat zich hopelijk in de nodige punten zal vertalen.

LauraTesoro²

LauraTesoro³

LauraTesoro4

play

(Copyright foto: Thomas Hanses, EBU)

Advertentie