Stockholm 2016 repetities

STOCKHOLM 2016 REPETITIESLANDENSTOCKHOLM 2016

1e repetitiedag: Armenië, San Marino, Rusland

Als laatste aan de beurt vandaag: Armenië, San Marino en favoriet Rusland.

Armenië

play

Iveta Mukuchyan zette een heel sterke prestatie neer. De zang is heel goed en de song komt live veel beter tot zijn recht dan op cd. Ook de act valt op: door gebruik te maken van projecties tovert men enkele holografische kopieën van de zangeres op het podium. Zeker eentje om in het oog te houden.

arm

San Marino

play

Serhat staat met roze hoedje vrij statisch op het podium. Op de achtergrond halen enkele dansers hun beste discomoves uit de kast. Aangezien er maar zes mensen op het podium worden toegelaten vullen enkele virtuele dansers op de LED-schermen de scene. Er is duidelijk nog wat werk aan de camerastandpunten en de belichting.

Rusland

play

Rusland heeft alvast de meest ‘gevaarlijke’ act dit jaar want zanger Sergey Lazarev miste een sprongetje tijdens de eerste repetitie en kwam ten val. Gelukkig zonder veel erg want enkele minuten later was hij al klaar voor een tweede poging. Hij perfectioneert de techniek die Måns Zelmerlöw vorig jaar gebruikte door zich ook in het virtuele decor te ‘beklimmen’. Hij springt van ijsblok naar ijsblok om op het einde Ani Lorak-gewijs bovenaan het minipodium af te sluiten. Er zitten nog wat foutjes in maar als hij er in slaagt om deze na de volgende repetities er uit te halen zal de act een diepe indruk nalaten op het publiek.

sergey

Foto’s: Andres Putting – Thomas Hanses – eurovision.tv/EBU

Advertentie