Stockholm 2016 repetities

STOCKHOLM 2016 REPETITIESLANDENSTOCKHOLM 2016

2e repetitiedag: Tsjechië, Cyprus, Oostenrijk

Op deze tweede repetitiedag betreden de landen uit de tweede helft van de eerste halve finale én gastland Zweden het podium. In dit artikel lees je over de eerste repetities van de artiesten uit Tsjechië, Cyprus en Oostenrijk.

Tsjechië

play

Zangeres Gabriela Gunčíková zingt haar ballade in een wit kleed dat uit twee delen bestaat, met een heel ander boven- en onderstuk. Ze draagt ook een opvallende ketting met witte bollen. Het podium wordt gedomineerd door blauwe en paarse driehoeken die in allerlei sequenties veranderen op de maat van het lied, en na de laatste I Stand baadt de zangeres in een bloemenveld, net als in de videoclip. Het camerawerk heeft nog wat flinke verbeteringen nodig, maar Gabriela’s vocale prestaties zitten op deze eerste repetitie al meer dan goed.

GabrielaGunčíková

Cyprus

play

De vijfkoppige groep Minus One heeft een opvallende podiumact, met de drie gitaristen en de drummer die achter tralies op het podium staan. De leadzanger staat centraal op het podium. Het flitsende camerawerk met talloze korte shots – die het statische optreden heel wat dynamischer maken – wordt afgewisseld met videobeelden van wolven. Vlak voor het laatste refrein, waarbij de gitaristen uit hun ‘cel’ komen, besluit de zanger ook nog eventjes te huilen als een wolf. Het lijkt wel alsof Minus One de Wit-Rus Ivan te slim af wil zijn. Vocaal is er nog ruimte voor verbetering.

Oostenrijk

play

Zoë start met een donkerblauw podium en een zalmroze jurk. Al gauw wordt het podium, in analogie met de videoclip, heel wat bonter. Vocaal is dit zeer degelijk, en de zangeres weet de camera’s en dus de kijkers bij de eerste repetitie al heel goed te vinden. Het enige probleem is dat ze moederziel alleen op het podium staat en geen vin verroert, waardoor het geheel erg statisch overkomt. Loin d’ici is het enige volledig Franstalige lied van dit jaar. Of dat in het voor- of nadeel van de Oostenrijkers zal spelen, valt nog af te wachten.

ZOË

Foto’s: Andres Putting – Thomas Hanses – eurovision.tv/EBU

Advertentie