Stockholm 2016 repetities

STOCKHOLM 2016 REPETITIESLANDENSTOCKHOLM 2016

3e repetitiedag: Letland, Polen, Zwitserland, Israel

Op deze derde repetitiedag passeren de tien landen uit de eerste helft van de tweede halve finale de revue. In eerste instantie gaat het om Justs, Michal Szpak, Rykka en Hovi Star.

Letland

play

Justs opent de derde repetitiedag. Hij staat helemaal alleen op het grote podium, maar slaagt erin geen ‘leeg’ gevoel te creëren door variërende belichting in het rood, grijs en blauw en fraai camerawerk. Hij draagt een simpel leren jasje en T-shirt, zoals we dat van hem gewend zijn. Justs levert een behoorlijke vocale prestatie, al wil de hoge noot in de bridge van het lied nog niet zo goed lukken als zou moeten. Vraag is of de eerste startpositie een zegen of vloek zal blijken voor deze toch eerder rustige opener.

Justs

Polen

play

Als tweede komt de Pool Michał Szpak. De zanger treedt op in een zilverkleurig jasje zonder mouwen en wordt geflankeerd door vijf mensen op het podium, die allen instrumenten bespelen. De podiumsetting is heel donker met rode en witte toetsen, en naar het einde toe worden de woorden van het refrein achter de zanger geprojecteerd. Szpak is een zeer goede artiest die nu al vocaal overtuigt, hoewel hij zijn stem duidelijk spaart voor de latere repetities. Dit is misschien niet zó kansloos als vaak wordt beweerd.

MichalSzpak

Zwitserland

play

De Canadese Rykka neemt voor Zwitserland deel. Alles wat blauw kan zijn op het podium, is dat ook. De podiumachtergrond, haar kleed – waarvan het onderste stuk gelijkenissen met een doorzichtige vuilniszak vertoont – en zelfs haar haar. Ook Rykka staat moederziel alleen. De backing vocals worden zorgvuldig verstopt, hoewel ze op basis van de eerste repetitie het leeuwendeel van het vocale werk doen: Rykka zelf is amper te horen. Vorig jaar werd Zwitserland laatst in de tweede halve finale, en een herhaling van dat resultaat lijkt niet al te ver af.

Rykka

Israël

play

Vlak voor de middagpauze bestijgt een door make-up bezeten Hovi Star uit Israël het podium nog. Hij en zijn team hebben een fraaie act afgewerkt met projecties van grote gezichten op de podiumvloer naast Hovi en twee dansers die rondjes draaien in een grote, lichtgevende hoepel. Opnieuw is blauw de dominerende kleur. De zanger levert een uitmuntende vocale prestatie.

Copyright foto’s: Thomas Hanses / EBU

Advertentie