Stockholm 2016 repetities

STOCKHOLM 2016 REPETITIESLANDENSTOCKHOLM 2016

3e repetitiedag: Wit-Rusland, Servië, Ierland

Wit-Rusland

play

Het optreden van Wit-Rusland start met opmerkelijke beelden van een gehurkte, naakte Ivan naast een wolf. Het gaat natuurlijk slechts om een videofragment waarmee de kijker eerst kennismaakt: Ivan komt al gauw op het podium in beeld met een wit pak en verticale witte strepen in zijn gezicht. Ivan komt nog verschillende malen zelf in beeld op de projecties, als drummer en gitarist, en op het einde wordt er een baby met dezelfde witte strepen geprojecteerd. Het podium is – opnieuw – vooral blauw, al zijn er ook accenten in andere kleuren. Vocaal is er nog heel wat werk aan de winkel in de volgende repetities.

Servië

play

Servië start met Sanja die baadt in een rood licht  waar witte mesvormige lichtstructuren omheen draaien. De zangeres start heel zacht en bouwt het nummer sterk op. Achter haar staan 4 achtergrondzangeressen die na de intro in wit licht gehuld worden. Een danser vervoegt het vijftal op het moment dat Sanja voor de eerste keer uithaalt. De act staat er en is geleesd op een klassiek songfestivalpatroon. Tijdens het uithalen mist de zangeres hier en daar nog een noot, maar over nagenoeg de volledige lijn is dit verder een sterke performance.

Ierland

play

Nicky start in rood licht gehuld en daarmee is dan ook het meeste van de act gezegd. Rode en witte lichten wisselen elkaar af terwijl de zanger flirt met de camera. De band staat aan zijn linker- en rechterzijde geflankeerd maar komt verder niet veel in beeld. De zang is duidelijk ondermaats en het nummer blijft niet overeind na de sterke vocale prestatie van het vorige nummer.

Copyright foto’s: Thomas Hanses / EBU

Advertentie