Stockholm 2016 repetities

STOCKHOLM 2016 REPETITIES

De 1e repetities van de Grote Vijf: Frankrijk en Spanje

Na alle landen van de eerste halve finale voor een tweede keer over de vloer te hebben gehad, mogen vanavond nog twee landen voor het eerst het Globenpodium bestijgen. Frankrijk en Spanje, twee landen van de Grote 5, repeteren vandaag nog voor het eerst.

Frankrijk

http://www.eurovision.tv/img/upload/news/2016/Stockholm/France/Rehearsal1/_P6_5823.jpg

Amir staat alleen op het podium en zoals bij veel andere landen dit jaar wordt alles in het blauw gehuld. Gedurende het ganse nummer blijft alles hoofdzakelijk blauw, af en toe vliegen planeten voorbij of verandert de achtergrond in een sterrenhemel. Veel meer is er jammer genoeg niet te zeggen over deze eerste repetitie: de zang was ondermaats en het geheel komt heel saai over. Op dit moment maakt hij zijn favorietenrol nog niet waar, afwachten of hij en zijn team kunnen leren uit deze repetitie en die rol alsnog kunnen vervullen.

play

Spanje

http://www.eurovision.tv/img/upload/news/2016/Stockholm/Spain/Rehearsal1/TH000014576_10.jpg

Barei start in een zwarte zaal en wordt verlicht door een lichtbundel, als er wat meer licht verschijnt zien we dat ze geflankeerd wordt door vier achtergrondzangeressen. In tegenstelling tot de backings van Laura Tesoro dansen deze backings niet echt. Als de geplande valpartij in het nummer voorbij is, verschijnt er meer kleur in het geheel. Driehoekige structuren verlichten de ledschermen en geven het geheel wat meer pit. Vocaal zit het nog niet goed en dat ligt vooral aan de backings die ondermaats presteren. Net zoals bij Frankrijk wordt ook hier de favorietenrol nog niet waargemaakt.

play

(Foto’s en video’s: EBU)

Advertentie