Geen voorpagina

GEEN VOORPAGINASTOCKHOLM 2016

Vanavond: 2e halve finale songfestival 2016

Vanavond om 21.00 uur start de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival 2016, vanuit de Globen Arena in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Achttien landen nemen deel, en de top-10 stoot door naar de finale. De uitslag wordt bepaald door de stemming van vijfkoppige vakjury’s en telestemmers per land, die vanaf dit jaar elk apart punten van 1 tot en met 12 toekennen. Aan de bekendmaking van de finalisten verandert niets: aan het einde van de uitzending van vanavond wordt zoals vertrouwd op willekeurige volgorde gezegd welke tien landen we zaterdagavond weerzien in de finale. Petra Mede en winnaar van vorig jaar Måns Zelmerlöw praten de avond aan elkaar.

Het deelnemersveld van vanavond, op startvolgorde:

#LandArtiestNummer
1LetlandJustsHeartbeat
2PolenMichał SzpakColor of Your Life
3ZwitserlandRykkaLast of Our Kind
4IsraëlHovi StarMade of Stars
5Wit-RuslandAlexander IvanovHelp You Fly
6ServiëSanja Vučić ZAAGoodbye
7IerlandNicky ByrneSunlight
8(VJR) MacedoniëKaliopiDona
9LitouwenDonny MontellI've Been Waiting for This Night
10AustraliëDani ImSound of Silence
11SloveniëManuEllaBlue and Red
12BulgarijePoli GenovaIf Love Was a Crime
13DenemarkenLighthouse XSoldiers of Love
14OekraïneJamala1944
15NoorwegenAgneteIcebreaker
16GeorgiëYoung Georgian LolitazMidnight Gold
17AlbaniëEneda TarifaFairytale Love
18BelgiëLaura TesoroWhat's the Pressure

Op Eén wordt vanaf 20.40 uur een speciale uitzending van de talkshow van Lieven van Gils uitgezonden. In Van Gils & het songfestival praat de presentator met gasten als opwarmertje voor de live uitzending. Het commentaar gebeurt dit jaar weer live vanuit de songfestivallocatie zelf. Peter Van de Veire is daarom ook in Stockholm aanwezig voor Eén. België neemt vanavond deel, en de Belgische kijkers mogen daarom ook meestemmen.

Op NPO1 wordt vanaf 20.30 uur Op weg naar het songfestival uitgezonden, een documentaire over de voorbereidingen van Douwe Bob en een voorbeschouwing op de komende halve finale. Het duo Cornald Maas en Jan Smit voorziet het Nederlandse commentaar. Nederland neemt vanavond niet deel en mag daarom ook niet meestemmen. Op NPO3 is vanaf 19.55 uur al een herhaling te zien van 60 jaar songfestival, een documentairereeks van vorig jaar.

Advertentie