Moldavië

MOLDAVIESTOCKHOLM 2016

Veertig inzendingen in Moldavië

Moldavië kiest op 27 februari een opvolger voor Eduard Romanyuta. Zender TeleRadio-Moldova mocht al meer dan veertig inzendingen ontvangen voor de nationale selectie O Melodie Pentru Europa 2016.

Meer dan veertig artiesten stuurden een nummer in voor de nationale selectie in Moldavië. TRM deed in oktober een oproep aan muzikanten en plaatst daar nu 31 nummers van op haar website. Op 19 december mogen alle deelnemers zingen voor een jury in een auditieronde. Zij kiezen dan 24 nummers die doorgaan naar de halve finales op 23 en 25 februari. De audities zullen live gestreamd worden via TRM. Op 27 februari weten we wie voor Moldavië naar het Eurovisiesongfestival in Stockholm mag.

Onder de deelnemers vinden we Litesound terug. De Wit-Russische popgroep vertegenwoordigde Wit-Rusland op het songfestival in 2012 met het nummer We Are the Heroes. Zij wagen nu hun kans met de Moldavische zangeres Katherine en het nummer Imagine.

Vorig jaar won Eduard Romanyuta Melodie Pentru Europa 2015 met I Want Your Love. Het nummer overleefde de eerste halve finale niet.

Advertentie