Stockholm 2016

STOCKHOLM 2016

Vluchtelingencrisis zal centraal staan tijdens songfestival 2016

Het is presentator Måns Zelmerlöw die met dat nieuws naar buiten komt, zo schrijf de Britse krant The Independent. De winnaar van vorig jaar zegt dat met een thema als ‘Come Together’ het komende songfestival niet om de grote vluchtelingencrisis in de wereld heen kan.

‘Het is meer dan ooit nodig dat we verenigen en bij elkaar komen, en dát is exact wat we gaan doen met het Eurovisiesongfestival 2016 in Zweden’, begint Måns. ‘We willen vinger aan de pols houden, ook over politieke problemen. Anders steken we onze koppen in het zand!’ De uitspraken van de gastheer in Stockholm zijn opmerkelijk omdat Zweden onlangs eiste dat de grenscontroles veel strenger zouden worden. Zelmerlöw zelf staat niet achter die eisen en zegt dat het niks is om trots over te zijn.

Onder de aandacht brengen 

Om de Europese kijkers duidelijk te maken dat het komende songfestival focust op de crisis rond de vluchtelingen, zullen ze tijdens één van de drie shows een dansspektakel te zien krijgen waarbij de act de problematiek onder de aandacht zal brengen. Sven Stojanovic, content producer van het songfestival in Zweden, zegt dat het de bedoeling is om de kijkers te laten nadenken over de crisis. Hij is trots dat de liedjeswedstrijd aandacht besteed aan de vluchtelingen.

Petra Mede, naast Måns de gastvrouw van dienst, staat volledig achter de keuze van de organisatie. ‘Iedereen weet dat het er momenteel hard aan toe gaat in Europa, daar kunnen we niet om heen. We willen de crisis letterlijk in beeld brengen, maar er zal ook plaats zijn voor hoop‘, zegt Mede.

Advertentie