Stockholm 2016

STOCKHOLM 2016

Wit-Rusland kiest in januari

De Wit-Russische omroep BTRC heeft op haar website het reglement vrijgegeven voor de songfestivalvoorronde die ze begin volgend jaar zal organiseren.

Tot en met 21 november kunnen geïnteresseerden die in Wit-Rusland wonen of tijdelijk verblijven en ouder zijn dan zestien zich melden bij de omroep. Dat kunnen ze doen met een liedjestekst en/of een compositie via eender welk medium: zowel cd’s als cassettes zijn welkom.

Na 21 november zal een jury zich buigen over de inzendingen. Na een auditieronde achter gesloten deuren, zal uiteindelijk de nationale finale live uitgezonden worden op de Wit-Russische tv. Die finale zal ten laatste op 25 januari plaatsvinden. Een nieuwigheid is dat er enkel televoting zal zijn die de winnaar zal bepalen. De afgelopen jaren kwam de uitslag vooral van juryleden, met slechts een kleine zeg voor de kijkers thuis.

Op het afgelopen songfestival in Wenen sneuvelde het land in de halve finale. Het gelegenheidsduo Uzari & Maimuna strandde op een twaalfde plek met Time.

Advertentie