Stockholm 2016

STOCKHOLM 2016

Zwitsers maken zich op voor nationale finale

In Zwitserland tellen ze af naar Die Grosse Entscheidungsshow 2016 waarin hun kandidaat voor Stochkholm wordt bepaald. SRF, de Duitstalige omroep, maakte de startvolgorde bekend, net als de covers waarmee de artiesten zullen aantreden.

Begin december werden de zes finalisten bekendgemaakt. Nu is ook de startvolgorde bekend:

1. Vincent Gross – Half A Smile
2. Bella C – Another World
3. Kaceo – Disque d’or
4. Theo – Because Of You
5. Rykka – The Last Of Our Kind
6. Stanley Miller – Feel The Love

Net als de VRT is men in Zwitserland ook dol op covers. Volgens de organisatoren kunnen de artiesten op die manier hun muzikale kwaliteiten nogmaals live bewijzen. Naast hun songfestivallied brengen de zes dus ook hun eigen versie van een bestaande hit, alleen werd men niet beperkt tot het songfestivalrepertoire. Dit zijn de zes covers:

Vincent Gross – Astronaut (Sido featuring Andreas Bourani)
Bella C – Empire State Of Mind (Part II) (Alicia Keys)
Kaceo – Video Killed The Radiostar (The Buggles)
Theo – Photograph (Ed Sheeran)
Rykka – Love Me Like You Do (Ellie Goulding)
Stanley Miller – Hello (Adele)

De televoter thuis krijgt in de finale, die op zaterdag 13 februari 2016 plaatsvindt, een gelijk stemaandeel als de expertenjury. Vincent Gross (foto) wordt getipt om Mélanie René op te volgen. Die werd vorig jaar allerlaatste in de tweede halve finale met Time To Shine.

Sinds de invoering van de halve finale in 2004 slaagden de Zwitsers er vier keer in om de finale te bereiken. Dit jaar treden ze aan in de eerste helft van de tweede halve finale op 12 mei 2016.

Advertentie