Turijn 2022

TURIJN 2022TURIJN INFO

Alessandro Cattelan, Laura Pausini en Mika presenteren Songfestival 2022

Al weken gingen hun namen rond, nu, tijdens het Italiaanse Festival van Sanremo, is het bevestigd. Alessandro Cattelan, Laura Pausini en Mika zullen de shows van het Eurovisiesongfestival 2022 in Turijn in goede banen leiden.

Twee van de drie presentatoren moeten we je uiteraard niet meer voorstellen. Laura Pausini brak zelf door als zangeres dankzij Sanremo in 1993 met La solitudine, een lied dat ook tot bij ons geraakte. Het lied belandde in België op één in de Ultratop 50, ook in Nederland bereikte het de toppositie. Laura ging meteen aan de slag om haar debuutalbum op te nemen, terwijl ze nog student was. Het album behaalde de eerste plaats in de Belgische albumlijst en de derde in Nederland. Amper een jaar later nam Laura Pausini opnieuw deel aan het Italiaanse muziekfestival dat de inspiratie was voor het Songfestival. Opnieuw won ze bijna, dit keer werd ze derde. Sindsdien ging ze al meerdere keren op wereldtournee.

Mika

Mika is eigenlijk geen Italiaan. Hij werd geboren in Libanon en heeft de Britse nationaliteit. In 2007 won hij het bekende Sound of van de BBC, waarbij de Britse openbare omroep de artiesten voorspelt die door zullen breken. Dat deed Mika ook, met meer dan 5,6 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd van zijn eerste album. Het leverde hem een Brit Award op en een Grammynominatie. In 2014 trad hij op in een Italiaanse talkshow op tv. Mika had ook al een eigen tv-show in Italië, trad op tijdens Sanremo 2017 als gast en was ook al jurylid in de Italiaanse versie van X Factor. Hij heeft dus wel degelijk een sterke link met het land. Bekende hits van de man zijn Grace Kelly, Relax, Take it Easy en We Are Golden.

Alessandro Cattelan

De naam van Alessandro Cattelan is voor ons de onbekende van de drie. Deze man, grote fan van voetbalclub Inter Milaan, presenteerde in Italië al meerdere radio- en tv-shows, waaronder X Factor van 2011 tot 2020. Alessandro schreef ook al drie romans en een kinderboek. Bijna nam hij deel als kandidaat aan het Festival van Sanremo in 2020, maar hij haalde de uiteindelijke deelnemerslijst niet. Gezien we drie presentatoren krijgen op het Songfestival die kunnen zingen, kunnen we al vermoeden dat ze dat samen eens zullen doen tijdens een van de liveshows in mei.

Advertentie