Turijn 2022

TURIJN 2022TURIJN INFO

Dit is podiumontwerp Songfestival 2022 in Turijn

De RAI en Eurovision.tv hebben eerste beelden vrijgegeven van hoe het podium er zal uitzien tijdens het Songfestival 2022. Bewegingsenergie speelt daarbij een cruciale rol.

Het concept komt uit de koker van de Italiaanse podiumontwerpster Francesca Montinaro en heet The Sun Within. Eerder ontwierp ze al enkele keren podia voor het muziekfestival van Sanremo. Centraal op het podium in Turijn staan verschillende halve ringen die samen en individueel kunnen draaien en ook ledschermen zijn met projectiemogelijkheden. Daarnaast, letterlijk, zijn er water, lichtstralen en een Italiaanse tuin te vinden. Tussen dat alles vormt het podium zelf een schiereiland ‘waar elke kandidaat welkom is, ongeacht waar hij vandaan komt’.

Typische Italiaanse attitude

Montinaro liet zich naar eigen zeggen inspireren door de zon en bewegingsenergie. Dat vat volgens haar ook de typische Italiaanse attitude samen: ‘Altijd in beweging, rebellerend, creatief, gastvrij, gepassioneerd, intuïtief. Wij hebben de zon in ons, en zo staan we in de wereld.’

Het podiumontwerp past ook binnen het centrale thema van het Songfestival dit jaar, waar alles draait rond The Sound of Beauty. Onderstaande video legt het verhaal achter het thema verder uit. Hoe het podium er in de praktijk uitziet, ontdekken we tijdens de repetities vanaf begin mei. Televisiekijkers zien het voor het eerst tijdens de eerste halve finale op dinsdag 10 mei, vanuit de PalaOlimpico in Turijn.

play

Advertentie